Kirkkonummen Yrittäjät - Kyrkslätts Företagare rf

Edunvalvonta

Kirkkonummen Yrittäjät ry:n tarkoituksena on asiantuntijana ja vaikuttajana parantaa yrittäjien ja eri sidosryhmien yhteydenpitoa, tarjota puitteet keskinäiseen kanssakäymiseen ja verkottumiseen sekä pyrkiä aktiiviseen vuoropuheluun kunnan päättäjien kanssa.

Yhdistys on aktiivisesti mukana kunnan elinkeinoasioiden kehittämisessä sekä yhdistyksen hallitus lausuu merkittävistä kaavahankkeista kunnalle ja antaa palautetta yrittäjien näkökulmasta.

Kirkkonummen kunnan elinvoimalupaus

Yrittäjäjuhlassa Majvikin jugend-linnassa 1.12.2022 allekirjoitettiin kunnan ja yrittäjien välinen elinvoimalupaus. Kyseessä on historiallinen asiakirja, jossa asetettiin yhteisiä tavoitteita Kirkkonummen yrittäjyysmyönteisyyden kehittämiselle sekä yrittäjien toimintaympäristön edistämiselle.

Elinvoimalupauksella kunta sitoutuu yhdessä paikallisen yrittäjäyhdistyksen kanssa edistämään
yrittäjäystävällistä ilmapiiriä sekä vahvistamaan elinvoimaisuutta. Elinvoimalupaus tukee yhteistä tavoitetta vahvistaa Kirkkonummen veto- ja pitovoimaisuutta yrittäjien toimintaedellytyksiä kehittäen.

Elinvoimalupauksen painopistealueet

  1. Toimiva vuoropuhelu
    Kunta ja yrittäjäyhdistys sitoutuvat aktiiviseen vuoropuheluun yrityskentän kanssa. Vuoropuhelun toteuttamistavoista ja ajankohdista sovitaan yhdessä vuosittain.
  2. Sujuvat kaavoitus- ja lupaprosessit
    Lupa- ja kaavoitusprosessien tulee olla sujuvia. Kaavahankkeissa yritysten näkemykset ja ajatukset
    huomioidaan valmistelun toimesta varhaisessa vaiheessa.
  3. Yrittäjämyönteiset hankinnat
    Kunta jakaa mahdollisuuksien mukaan hankintoja kokonaisuuksiin, jotka mahdollistavat mikro- ja pk-yritysten osallistumisen kilpailutuksiin. Hankinnoissa toteutetaan mahdollisimman kattavasti markkinavuoropuheluja hankinnan kohteen sitä edellyttäessä.
  4. Yritysvaikutusten arviointi
    Päätöksenteossa otetaan huomioon vaikutukset yritysten toimintaedellytyksiin kunnan laatiman ohjeistuksen mukaan.
  5. Yrittäjyyteen kannustaminen ja kuntabarometrien hyödyntäminen
    Kunta ja yrittäjäyhdistys sitoutuvat toiminnassaan ja vuorovaikutuksessaan edistämään yrittäjämyönteistä ilmapiiriä ja kuntakuvaa. Seuraamme Suomen Yrittäjien ja muiden kuntabarometrien tuloksia ja
    laadimme toimenpiteitä tulosten pohjalta.

Elinvoimalupauksen allekirjoittivat kunnanvaltuuston puheenjohtaja Anders Adlercreutz, kunnanhallituksen puheenjohtaja Timo Haapaniemi, Kirkkonummen kunnan kunnanjohtaja Tarmo Aarnio ja Kirkkonummen Yrittäjät ry:n puheenjohtaja Janne Laitinen.