Hankintaneuvonta

Pääkaupunkiseudun hankintaneuvonta apunasi

Kuinka mikro- ja pk-yrittäjä voi pärjätä julkisissa kilpailutuksissa? Mistä löydät käynnissä olevat julkiset hankinnat? Onko yritykselläsi tuotteita ja palveluita, mitkä sopisivat julkishallinnolle, mutta et tiedä miten pääsisit toimittajaksi? Tarvitsetko kokenutta opastajaa siihen, kuinka kunnille, kaupungeille ja virastoille myydään tai säilytään sopimustoimittajana? Onko ryhmittymänä tarjoamisen mahdollisuudet tiedossasi?


Suomen Yrittäjät on yhdessä työ- ja elinkeinoministeriön kanssa käynnistänyt keväällä 2017 yleisen hankintaneuvonnan ympäri Suomen. Sen tarkoituksena on

  • saada hankintayksiköt pyytämään tarjouksia siten, että pk-yritykset voivat jättää tarjouksia
  • saada pk-yritykset aktivoitua jättämään tarjouksia julkisiin hankintoihin
  • kehittää hankintayksiköiden ja tarjoajien välistä vuoropuhelua.

Hankinta-asiamies Pentti Komssi palvelee sinua puhelimitse, sähköpostilla ja tapaamisissa. Saat täsmäneuvontaa yrityksesi ja tuotteidesi/palveluidesi näkökulmasta, että miten sinun kannattaa edetä maksimoidaksesi mahdollisuutesi hankintalain määrittelemässä julkisten hankintojen sokkelossa. Hankintaneuvoja on apunasi myös silloin, kun kaipaat tukea Hilman, sähköisten tarjouspalvelujen ja palvelusetelijärjestelmien käytössä. Palvelut on koettu hyödyllisiksi ja yrittäjiltä saatu palaute on ollut kiittävää. Esimerkiksi:

”Toimimme juuri, kuten neuvoit. Suuri kiitos hyvästä tuloksesta lankeaa siis sinulle. Kävimme keskustelemassa asiasta tilaajan kanssa paikan päällä, ja hankimme tähän problematiikkaan liittyvää tietoa ja näkemyksiä kumppaneiltamme eri puolilta Eurooppaa. Olen varma siitä, että näimme paljon enemmän vaivaa hakemuksen tekemisessä kuin muut. Olemme näiden kokemusten ansiosta entistä varmempia siitä, että voimme laajentaa omaa toimialaamme aivan uuteen suuntaan.”