Uudenmaan omistajanvaihdoshanke

Uudenmaan omistajanvaihdoshanke alkoi maaliskuussa 2021 kaksivuotisena hankkeena, jonka tavoitteena on aktivoida omistajanvaihdoksia, eli yrityskauppoja ja sukupolvenvaihdoksia. Hankkeen suurin rahoittaja on Hämeen ELY-keskus. Hanke toteutetaan Helsingin, Pääkaupunkiseudun ja Uudenmaan sekä Suomen Yrittäjien yhteistyönä ja siinä tehdään yhteistyötä muun muassa pääkaupunkiseudun kaupunkien ja yrityskumppaneiden kanssa.

Uudellamaalla yrityskauppoja ja sukupolvenvaihdoksia tehdään vuosittain karkean arvion mukaan noin 650–1000 vuosittain. Pk-yritysbarometrin mukaan seuraavan viiden vuoden aikana omistajanvaihdosta suunnittelee 28 prosenttia pk-yrityksistä, joka Uudellamaalla tarkoittaa yli 20 000 yritystä. Yrittäjät tarvitsevat tukea ja neuvoja omistajanvaihdosten suunnitteluun, jotta yhä useammat kannattavat yritykset löytävät jatkajan toiminnalleen. Näin varmistetaan palvelujen ja alueiden elinvoiman säilyminen, työpaikkoja ja verotuloja.

Hankkeen tavoitteet

  • Lisätä omistajanvaihdosten määrää Uudellamaalla
  • Luoda Uudellemaalle toimintamallit, joilla tavoitetaan yrittäjät ja omistajat, joille omistajanvaihdokset ovat ajankohtaisia lähivuosina. Ohjataan heidät tarjolla olevien kehittämispalveluiden piiriin
  • Kehittää alalla toimivien julkisten toimijoiden ja asiantuntijayritysten kanssa konsepteja ja työkaluja omistajanvaihdosten edistämiseksi. Hankkeessa ovat mukana Espoon, Helsingin ja Vantaan kaupungit, Yrittäjien aluejärjestöt sekä yrityskumppanit Magnussonlaw, Yrityspörssi ja Suomen Yrityskaupat
  • Kannustaa ja innostaa omistajanvaihdosten osapuolia, niin myyjiä kuin ostajia aktiivisuuteen
  • Uudenmaan omistajanvaihdoshankkeen toiminta

Hanke viestii ja tarjoaa neuvontaa, jossa yrittäjät ohjataan olemassa olevien palvelujen ja asiantuntijoiden luo. Konkreettisia keinoja on aktiivinen viestintä sosiaalisen median kanavissa, erityisesti hankkeen omassa Facebook-ryhmässä, uutiskirjeiden kautta, mediaviestinnän muodossa ja tarjoamalla tietoa erilaisten tapahtumien ja koulutusten kautta. Kaikki hankkeen toiminta on osallistujille maksutonta.

Liity hankkeen Facebook-ryhmään, niin pysyt ajan tasalla tulevista tilaisuuksista sekä koulutuksista. Samalla pääset lukemaan täsmätietoa aiheesta sekä aitoja kokemuksia omistajanvaihdoksista.

Ota yhteyttä ja kysy lisää:

Arto Kämppi

Projektipäällikkö
Suomen Yrittäjät