Tule mukaan kuulemaan, millaisia menestyksen reseptejä puolueilla on tarjolla elinvoiman vahvistamiseksi ympäri Suomea. Puoluejohtajat osallistuvat tenttiin Yrittäjien Vaikuttajafoorumissa 29. tammikuuta.
Väliaikainen konkurssilaki, joka vaikeutti velkojien mahdollisuutta hakea yrityksiä konkurssiin, päättyy tammikuun loppuun. Tilalle tulee väliaikaislaki, joka on voimassa syyskuun loppuun. Tietopaketti konkurssista auttaa.
Koronakriisin vuoksi tehty poikkeus konkurssilain maksuolettamaan päättyy 31.1. – Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että tilapäisiin maksuvaikeuksiin joutuneet yritykset kaatuvat konkurssiin. Yrittäjän tulee kuitenkin olla aktiivinen torjuakseen velkojan hakeman konkurssin, työmarkkinajohtaja Janne Makkula Suomen Yrittäjistä sanoo.
Suomalaiset odottavat koronarokotuksia. 68 prosenttia työelämässä olevista haluaa, että myös yksityiset terveysyritykset otetaan mukaan rokottamaan. Maksuttomuutta jakelukanavasta riippumatta vaatii 85 prosenttia työllisistä.
Kustannustuki II:n hakukanava on ollut auki vajaan neljä viikkoa. Yrittäjien pääekonomistin mukaan tuen tilastoista ja hylkäyssyistä nähdään, että yritysten kulurakenteet ja toiminnan luonne pitää pystyä huomioimaan paremmin tuen kolmannella kierroksella.
Koronavuosi 2020 kohteli toimialoja eri tavoin: toimialat, joihin koronarajoitukset osuivat, kärsivät pahimmin. Koronavuosi heijastui investointeihin ja rekrytointeihin toimialasta riippumatta, kertoo Suomen Tilintarkastajien barometri.
– Viranomaiselle ei tule antaa valtuuksia sulkea tiloja vain varmuuden vuoksi. Jos jotain suljetaan, siihen pitää olla näyttöjä ja perusteita, Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen kommentoi tartuntatautilakiesitystä.
Jyväskyläläisellä kuntokeskusyrittäjä Mika Gustafssonilla on asiaa päättäjille. Gustafssonin mukaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, THL, on luokitellut kuntosalit korkean riskin luokkaan koronatartuntojen suhteen. Kustannustukikriteerit ovat rajanneet molemmilla kerroilla 25 vuotta toimineen yrityksen ulos tuesta.