Etusivu > Asiasanat

Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

koronatuki

Edelleen 63 prosenttia yrittäjistä kertoo yrityksensä kärsivän koronakriisistä. Tilanne on parantunut syksystä vain vähän, Yrittäjägallup kertoo. Maksuvaikeuksissa on 13 prosenttia, lopettamista pohtii kymmenen prosenttia ja konkurssiuhkaa kokee viisi prosenttia. “Kiristyneet rajoitustoimet pahentavat tilannetta. Yritystukia ja lakimuutoksia tarvitaan nyt nopeasti”, toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen Suomen Yrittäjistä sanoo.
– Uudet rajoitukset iskevät jysähtäen yrityskenttään. Seuraukset voivat olla mittavat. Kustannustuen kolmas kierros ei auta yrityksiä tässä hädässä tarpeeksi. Tuen neljäs kierros pitää valmistella heti vastaamaan yritysten tarpeita ja varata siihen riittävä rahoitus, Suomen Yrittäjien pääekonomisti Mika Kuismanen toteaa.
Korona
Jyväskyläläisellä kuntokeskusyrittäjä Mika Gustafssonilla on asiaa päättäjille. Gustafssonin mukaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, THL, on luokitellut kuntosalit korkean riskin luokkaan koronatartuntojen suhteen. Kustannustukikriteerit ovat rajanneet molemmilla kerroilla 25 vuotta toimineen yrityksen ulos tuesta.