Etusivu > Tags

Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

luottamusmies

Työmarkkinat
Suomessa on noin 90 000 työnantajayritystä, mutta niistä vain noin kahdeksassa prosentissa on luottamusmies. Liittoihin kuulumattomia 70 000:ää yritystä sitoo noin 50 paikallisen sopimisen kieltoa. – On rakennettava sopimisen malli, joka kohtelee kaikkia yrityksiä ja työntekijöitä yhdenvertaisella tavalla, sanoo Yrittäjien työmarkkinajohtaja Janne Makkula.
Työelämässä olevista 67 prosenttia on sitä mieltä, että työpaikoilla pitää olla sopimisen vapaus työehdoista, jos sekä työnantaja että työntekijät sitä haluavat. Tieto käy ilmi tuoreesta Työelämägallupista. – Tämä on selkeä viesti siitä, että myös työntekijät haluavat sopia asioista paikallisesti. Se osoittaa, että Metsäteollisuus ry:n linjaus lisätä paikallista sopimista tulee otolliseen maaperään työpaikoilla, toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen sanoo.
Vain 8 prosentissa työnantajayrityksistä ja vain joka viidennessä työnantajaliiton jäsenyrityksessä on käytössä luottamiesjärjestelmä, kertoo tuore Yrittäjägallup. – Aika on ajanut ohi luottamusmiesinstituutiosta, Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen sanoo.