Etusivu > Asiasanat

Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

perhevapaa

Perhevapaisiin suunnitellaan joustoja, mikä auttaisi yrittäjävanhempia hoitamaan sekä lapsensa että firmansa hyvin. – Tämä olisi tärkeää erityisesti yksinyrittäjävanhemmille, Suomen Yrittäjien työmarkkina-asioiden päällikkö Harri Hellstén sanoo. Uudistuksessa uhkaa kuitenkin työnantajakustannusten nousu ja työllisyyden heikentyminen.
Laki
Hallituksen kaavailema perhevapaauudistus pidentäisi nykyisiä äitiys- ja isyysvapaita. Toteutuessaan se lisäisi työnantajien kustannuksia ja sillä saattaa olla huono vaikutus työllisyyteen.
42 prosenttia kansasta on valmis siihen, että lapsista koituvia kuluja siirretään työnantajan vastuulta koko yhteiskunnan vastuulle. 32 prosenttia ei muuttaisi kustannusjakoa. – Kustannusten jakaminen parantaisi naisten työllisyyttä, työmarkkina-asioiden päällikkö Harri Hellstén Suomen Yrittäjistä sanoo.
Ani harva yrittäjä-äiti pystyy pitämään kunnolla perhevapaata: vain joka viidennen yritystoiminta oli pitkään kokonaan keskeytyneenä perhevapaan aikana. – Perhe-etuusjärjestelmä on niin jäykkä, että yrittäjänä toimivat vanhemmat ja heidän lapsensa ovat heikommassa asemassa kuin työntekijöiden perheet. Sitä tulee joustavoittaa siten, että myös yrittäjät pystyvät nykyistä helpommin yhdistämään työn ja lapsensa hoitamisen vanhempainpäivärahalla, työmarkkina-asioiden päällikkö Harri Hellstén Suomen Yrittäjistä vaatii.