Etusivu > Asiasanat

Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

sote-palvelut

Sote-järjestelmän uudistamiselle asetetut tavoitteet yhdenvertaisten ja laadukkaiden sosiaali- ja terveyspalvelujen turvaamisesta kaikille suomalaisille, palvelujen saatavuuden ja saavutettavuuden parantamisesta, hyvinvointi- ja terveyserojen kaventamisesta ja kustannusten kasvun hillinnästä ovat oikeat. Tavoitteiden saavuttaminen edellyttää, että kaikki saatavilla olevat resurssit hyödynnetään ja että sotea rakennetaan ihmisten tarpeet edellä.
Sote
Länsi-Pohjan sairaanhoitopiiriin kuuluvat kunnat päättävät tänään maanantaina, tekevätkö ne terveysyritys Mehiläisen kanssa 15 vuoden sopimuksen terveyspalveluiden tuottamisesta alueella. Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäisen mukaan Meri-Lapissakin pitäisi nyt odottaa ja luoda tilaa yrittäjyydelle esimerkiksi palveluseteleiden käyttöä lisäämällä.
70 prosenttia suomalaisista pitää valinnanvapautta sote-palveluissa tärkeänä. Enemmistö kansalaisista haluaa myös käyttää valinnanvapautta palvelukohtaisesti. Tiedot käyvät ilmi tuoreesta Tuhat suomalaista -tutkimuksesta.