Etusivu > Asiasanat

Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

sote-uudistus

Sosiaali- ja terveyspalvelujen rahoitusta uudistettaessa asiakkaille on taattava jatkossakin mahdollisuus saada korvausta yksityiseltä sektorilta hankituista sote-palveluista. Muuten hoitojonot ja -velka kasvavat entisestään, toteavat sote-alan yrittäjäjärjestöt.
Sote
Lääkäripalveluyritykset ry (LPY) on huolissaan suunnitelmista poistaa yksityispuolen lääkärikäyntien sekä tutkimuksen ja hoidon Kela-korvaukset. LPY:n mielestä Kela-korvauksia kannattaisi mieluummin nostaa kuin laskea tai lakkauttaa.
– Tämä on synkkä päivä monille sote-alan yrittäjille ja heidän asiakkailleen. Aurinko on tumman pilven peitossa yrityksille julkisen sote-sektorin arvoketjussa, toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen arvioi sosiaali- ja terveysvaliokunnan mietintöä.
Suomen Yrittäjät kysyi sote-yrittäjien näkemyksiä sote-uudistuksesta. Viesti oli selvä: peräti 62 prosenttia uudistusta tuntevista kertoo sen heikentävän yritystoimintaansa. – Kolmannes sote-yrityksistä toimii toisen sote-alan yrityksen alihankkijana – nämä tuotantoketjut romuttuvat uudistuksessa, Suomen Yrittäjien varatoimitusjohtaja Anssi Kujala sanoo.
Uudistusta on valmisteltu tavalla, jossa sosiaali- ja terveyspalveluista tällä hetkellä vastaaville on jäänyt lähinnä sivusta seuraajien rooli, toteavat Suomen Yrittäjät, Elinkeinoelämän keskusliitto EK, Keskuskauppakamari ja Kuntaliitto yhteisessä kannanotossaan.