Etusivu > Asiasanat

Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

työmarkkinauudistus

– Elämme velaksi tulevien sukupolvien piikkiin. Meno jatkuu näillä näkymin läpi vaalikauden. Tässä mielessä budjetti on hiekalle perustettu, Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen kommentoi hallituksen budjettiesitystä. 
– Suomi tarvitsee sosiaaliturvauudistuksen, joka purkaa byrokratialoukkuja, kannustaa työllistymiseen ja osaamisen kehittämiseen. Uudistuksen valmistelu pitää aloittaa heti vaalikauden alussa ja se on vaiheistettava, sillä kyseessä on iso kokonaisuus, Suomen Yrittäjien työmarkkinajohtaja Janne Makkula kommentoi Toimi-hankkeen loppuraporttia.
Työmarkkinat
– Työttömyyskassoja valvovan Finanssivalvonnan pitäisi pontevammin edellyttää, että kassojen jäsenmaksut kerrotaan selkeästi. Ammattiliittojen jäsenyyttä ei myöskään pidä myydä väärin perustein työttömyysturvalla, jota liitto ei anna saati rahoita, Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Jyrki Mäkynen sanoo. 
Ylen kyselyssä lähes puolet pk-yrityksistä sanoo kärsivänsä työvoimapulasta. – Ei tällainen tilanne voi jatkua, että on samaan aikaan työvoimapulaa ja työttömyyttä. Tarvitsemme työmarkkinoiden uudistuksia ja sosiaaliturvan kannustinloukkujen purkamista, sanoo Suomen Yrittäjien ekonomisti Petri Malinen.
Työmarkkinat
Perjantaina julkistettu Yrittäjägallup kertoo, että peräti 70 prosenttia pk-yrittäjistä haluaisi sopia työehdoista henkilöstön kanssa työpaikalla. Suomen Yrittäjien liittokokouksessa vaaditaan, että Suomessa on oltava sopimisen vapaus yrittäjien ja työntekijöiden kesken. Pitää voida ottaa huomioon yrityksen kilpailutilanne. Ketään – ei työntekijöitä eikä yrityksiä – ei saa syrjiä.