Etusivu > Asiasanat

Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

työpaikkasopiminen

Työmarkkinat
Hallituksen asettama paikallisen sopimisen työryhmä lopetti työnsä jättämättä mitään esitystä. ” Olemme yhdessä Elinkeinoelämän keskusliiton kanssa pitäneet tärkeänä, että työpaikkasopimista edistetään kaikissa yrityksissä”, sanoo Yrittäjien työmarkkinajohtaja Janne Makkula, joka oli työryhmän jäsen.
Työmarkkinat
Tuoreen Yrittäjägallupin mukaan vain kolme prosenttia yrityksistä haluaa, että liiton valitsema luottamusmies olisi työntekijöiden edustajana paikallisessa sopimisessa. Tammikuussa julkaistun Työelämägallupin mukaan työntekijöistäkin 66 % haluaa mieluummin koko henkilöstön valitseman luottamusvaltuutetun tai että koko henkilöstö sopii yhdessä.
Vain kolme prosenttia yrityksistä haluaa, että liiton jäsenten valitsema luottamusmies olisi työntekijöiden sopijaosapuoli paikallisessa sopimisessa, Yrittäjägallup kertoo. Eniten halutaan sopia koko henkilöstön kanssa (43 %) ja toiseksi eniten koko henkilöstöä edustavan luottamusvaltuutetun kanssa (25 %). ”Viesti on selvä: luottamusmiespakko on kuollut ajatus”, toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen kommentoi.
Hallituksen asettama paikallisen sopimisen työryhmä ei saanut aikaan yhteistä esitystä. ”Tämä on iso pettymys ja suuri lässähdys. Töitä on tehty koko vaalikausi, mutta mitään ei ole saatu toistaiseksi aikaan”, toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen kommentoi.