Etusivu > Asiasanat

Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Yrittäjägallup

Koronaviruksen aiheuttama kriisi yrityksissä lieveni selvästi kesän aikana, mutta yrittäjät pelkäävät toista aaltoa, kertoo tuore Yrittäjägallup. – On ensiarvoisen tärkeää saada suojaus, testaus ja jäljitys toimimaan nopeasti ja kattavasti, Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen kommentoi. – Yksityiset yritykset pitää valjastaa laajalti testioperaatioon. 
Tutkimuslaitos Kantar TNS lähestyy taas sähköpostitse yrittäjiä kyselyllä, jolla selvitetään yrittäjien kokemuksia koronakriisistä ja muuta ajankohtaista asiaa. – Kyselyyn kannattaa vastata, sillä se auttaa meitä ajamaan yrittäjien tarvitsemia muutoksia. Nyt tarvitsemme tietoa esimerkiksi kustannustuen kehittämistarpeista, Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen sanoo.
65 prosenttia työnantajayrittäjistä toivoo, että koronakriisin takia lyhennetyistä yt-neuvotteluprosessista ja lomautusilmoitusajasta tulisi pysyvä, kertoo Yrittäjägallup.  – Lomautusmekanismi ehkäisee irtisanomisia, joten sen vuoksi järjestelmää on syytä kehittää nykyistä ketterämmäksi, työmarkkinajohtaja Janne Makkula Suomen Yrittäjistä sanoo.  
Vain 34 prosenttia yrittäjistä jaksaa työssään hyvin. Jaksaminen ja yrityksen tilanne ovat tiiviisti yhteydessä. – Koronakriisillä onkin yritystoiminnan vaikeutumisen myötä merkittäviä vaikutuksia yrittäjien terveydelle, työmarkkina-asioiden päällikkö Harri Hellstén Suomen Yrittäjistä sanoo.  
Yritysten tilanne on hieman parantunut toukokuussa, tuore Yrittäjägallup kertoo. – Pientä virkoamista on havaittavissa, mutta yleistilanne on yhä paha, Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen kommentoi. Yrittäjät ehdottaa hallitukselle laajaa työmarkkinauudistuspakettia. – Pitää lopettaa reformivälttely. Emme voi kiertää vuosikymmeniä työmarkkinauudistuksia kuin kissa kuumaa puuroa, hän sanoo.