Etusivu > Asiasanat

Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Yrittäjägallup

Korona
Noin 60 prosentille yksinyrittäjiä korona aiheuttaa edelleen ongelmia. 28 prosentilla yksinyrittäjistä myynti on tuoreen Yrittäjägallupin mukaan vähentynyt vähintään 30 prosentilla. ”On ollut mahtavaa nähdä, miten yrittäjät ovat lähteneet toteuttamaan uusia ideoita”, sanoo yksinyrittäjä Petra Pulkkinen.
Yritysten yleistilanne on hieman korjautunut, kertoo Yrittäjägallup. – Tilanne on edelleen erittäin vaikea, vaikka on aavistuksen parantunut. Myyntiään menettäneistä yrityksistä noin puolelta on lähtenyt myynnistä noin 30 prosenttia. Kuusi prosenttia kaikista vastaajista pelkää yrityksensä kaatuvan. Se on paljon, toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen Suomen Yrittäjistä sanoo.
Paikallinen sopiminen nousi vahvimmin esiin Yrittäjägallupissa, jossa kysyttiin yrittäjiltä parhaita keinoja helpottaa työllistämistä. – Työpaikkasopimisen lisääminen on tehokas ja edullinen tapa lisätä työpaikkoja ja ehkäistä syrjäytymistä. Se on erinomainen lääke koronakriisin jälkihoitoon, toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen Suomen Yrittäjistä sanoo.