Etusivu > Blogit > Digipauli

Etsi

Haluatko erottua massasta? HTC:n odotettu älypuhelin haastaa iPhonen

HTC on vihdoin esitellyt uutuuspuhelimensa malliston yläpäähän ja sehän DigiPaulia kiinnostaa. Älypuhelinmarkkinoille kaivataan HTC:n kaltaisia pelureita, jotka voivat tarjota jotain hieman tavallisuudesta poikkeavaa ja samalla todellisen vaihtoehdon iPhoneen tykästyneille käyttäjille.

IPhonen haastaja? Kyllä. Teknisiltä ominaisuuksiltaan laite nousee samalle viivalle ja ohikin. Lisäksi U11:ssa on kiinnostava uusi ominaisuus, se nimittäin tunnistaa puhelimen puristuksen.

Mikä ihmeen puristus? Puhelimen reunoilla on anturit, jotka tunnistavat kun laitetta puristetaan kädessä normaalia voimakkaammin. Puristustoimintoa käyttämällä voi ottaa esimerkiksi valokuvan tai avata sovelluksia.   Toiminnot vaihtelevat sen mukaan, puristetaanko puhelinta lyhyesti vai pidemmän aikaa. Asetuksista käyttäjä voi määritellä, mitä toimintoja puristus käynnistää. Valmistajan mukaan puristus toimii myös hansikkaat kädessä tai veden alla.

Entä kamera? Ei huono

HTC on onnistunut ilmeisen hyvin kameran suunnittelutyössä, sillä arvostettu kansainvälinen kameratestaaja on luokitellut sen kaikkien aikojen parhaaksi.

U11:n takakamerassa on 12 megapikseliä ja optinen kuvanvakaaja. Tämä ei vielä kerro mitään kameran hyvyydestä. Pikselikoko on sen sijaan suurempi kuin monessa kilpailijassa ja tarkennuksen kerrotaan toimivan 0,3 sekunnissa. HDR-toiminto on päällä automaattisesti, jos tilanne sitä vaatii.

Videokuvauksessa U11 hyödyntää 3D-ääntä eli ympäröivnä tilan äänimaisema tallennetaan neljällä eri mikrofonilla. Hieno ominaisuus on sekin, että kuvan zoomaus ohjaa myös äänen tallennusta. Tätä täytyy päästä kokeilemaan.

Etukamerassa megapikseleitä on peräti 16.

Ei irtoa halvalla (mikä ei ole yllätys)

Suomessa HTC:n uutuus tulee myyntiin kesäkuun alussa melko kovaan 779 euron hintaan. Toisaalta hinta on linjassa iPhonen ja esimerkiksi Samsungin Galaxy S8:n kanssa.

HTC U11:n kiinnostavimmat speksit:

Käyttömuistin määrä: 4 gigatavua.

Tallennusmuistin määrä: 64 gigatavua.

Näytön koko: 5,5 tuumaa.

Kamera: 12 megapikseliä takana, 16 megapikseliä edessä, 4K-videokuvaus 3D-äänellä.

Muuta: 2 sim-korttipaikkaa, lasipinta edessä ja takana, vesitiivis metriin 30 minuutiksi, ei 3,5 mm:n kuulokeliitäntää (vaatii adapterin).

Värivaihtoehdot: Hopea, musta, sininen, punainen, valkoinen.

DigiPaulin tuomio:

HTC osoittaa, että sillä on edelleen paikka markkinoilla. Vaikeuksissa kamppailleen yhtiön uusin puhelin on ainakin paperilla hankinnan arvoinen. Puhelimen kameraa on ylistetty ja puristustoiminto on oikeasti kätevä selfietä otettaessa. Pakkauksen mukana toimitetaan korkealaatuiset nappikuulokkeet, jotka tekevät ostopäätöksen helpommaksi.

Pauli Reinikainen

Pauli Reinikainen on Yrittäjämedioiden toimittaja ja sisällöntuottaja, joka on työskennellyt aikaisemmin muun muassa Teknavi-tv-ohjelman parissa. Blogissaan Pauli keskittyy digitaalisen elämän ilmiöihin ja etenkin mobiililaitteisiin.

Pauli Reinikainen

Pauli Reinikainen on Yrittäjämedioiden toimittaja ja sisällöntuottaja, joka on työskennellyt aikaisemmin muun muassa Teknavi-tv-ohjelman parissa. Blogissaan Pauli keskittyy digitaalisen elämän ilmiöihin ja etenkin mobiililaitteisiin.