Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Jatkan Yrittäjien asialla

EU-parlamentaarikko Paavo Väyrynen soitti maanantaina ja kertoi järjestävänsä keskiviikkona tiedotustilaisuuden suunnitelmistaan. Jos Väyrynen palaa ilmoituksensa mukaisesti Suomeen, joudun ottamaan varamiehenä kantaa siihen, menenkö EU-parlamentin jäseneksi.

Kävimme tiistaina Yrittäjien työvaliokunnassa läpi tilannetta. Työvaliokunta toivoi, että en lähtisi Brysseliin ja perusteli asian. Ymmärrän hyvin perusteluja.

Arvostan vahvaa luottamusta ja sitä, että työvaliokunta toivoo minun pysyvän tehtävässäni. Mielelläni pysyn. Yhteistyömme toimii hyvin.

Yrittäjäjärjestöllä on edessä vaativa aika: kolmet vaalit runsaan vuoden kuluessa, valmistautuminen hallitusneuvotteluihin ja järjestöuudistus.

Samaan aikaan yrittäjyyden merkitys Suomen kasvun ja hyvinvoinnin lähteenä korostuu. Jos Suomi on hyvä paikka yrittää, koko kansa voi paremmin. Yrittäjyyttä arvostetaan nyt laajalti. Meitä kuullaan ja pystymme vaikuttamaan asioihin, kuten kehysriihi osoitti. Myös työmarkkina-asioissa muutosten pato on saatu auki.

Eri puolilla järjestöä tehdään erittäin hyvää työtä ja uudistetaan toimintaa. On ilo olla mukana tässä uudistustyössä yhdessä järjestön luottamus- ja toimihenkilöiden kanssa.

Olen kokenut yrittäjäjärjestön johtamisen mielekkäänä ja merkityksellisenä. Tunnen, että yrittäjät ovat vahvasti mukana ja näkevät oman järjestönsä arvon. Koen etuoikeutena tehdä työtä sen porukan hyväksi ja kanssa, joka luo tähän maahan työtä ja kantaa suomalaista hyvinvointia.

Muistan kiitollisin mielin, miten paljon moni teki työtä puolestani EU-vaaleissa ja kävi myös äänestämässä. Siksi olisin mielelläni mennyt parlamenttiin, jos mahdollisuus aukeaa. Uskon kuitenkin, että tukijani ymmärtävät ratkaisua ja näkevät, että voin näinkin palvella isänmaata.

Kotiväen kannalta tämä on tietenkin mieluinen ratkaisu.

 

Mikael Pentikäinen
toimitusjohtaja
Suomen Yrittäjät

Suomen Yrittäjien toimihenkilöt ja luottamushenkilöt kirjoittavat ajankohtaisista yrittäjyyteen ja järjestötoimintaan liittyvistä asioista.

Mikael Pentikäinen

Kirjoittaja on Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja.