Jokainen yrittäjä on arvokas | Yrittajat.fi

Etsi

Jokainen yrittäjä on arvokas

Suomen lippu

Tämä on yksi lempipäiväni vuodessa: saan katsoa, kun Suomen lippu liehuu yrittäjien kunniaksi – yrittäjäystävieni ja -tuttavieni, minulle vielä tuntemattomien Suomessa yritystä pyörittävien erilaisten yrittäjien ja myös oman firmani kunniaksi. Se tuntuu aina hyvältä!

Tuo Suomen lippu viestii, että jokainen meistä on arvokas. Suomi tarvitsee kaikenlaisia yrittäjiä.

Jokainen 180 000 yksinyrittäjästämme luo työpaikan itselleen ja tarjoaa tuotteita ja palveluita meille muille.

Me 90 000 työnantajayrittäjää tarjoamme työpaikan itsemme lisäksi muille, ja lisäksi tuotteita ja palveluita muille.

Suomi 100 vuotta – hyvinvointi vaatii työtä

Yrittäjän päivän lisäksi juhlimme tänä vuonna satavuotista itsenäistä Suomea myönteisemmissä tunnelmissa kuin moneen vuoteen: talous kasvaa kymmenen vuoden takkuilun jälkeen. Talouskriisin takia Suomen julkinen talous on kuitenkin pahasti velkaantunut ja työttömyys on liian korkea.

Onneksi perustamme ponnistaa kohti parempaa on vahva: Suomessa on maailman paras hallinto, riippumattomin oikeuslaitos, vakaimmat pankit, vähiten järjestäytynyttä rikollisuutta ja vapaimmat tiedotusvälineet. Suomalaisten lukutaito ja peruskoulutus ovat maailman huippua. 

Yllä mainittu hyvä ei ole itsestäänselvyys. Jotta vakaa perustamme kestää, taloutemme pitää olla vakaalla pohjalla; talouskasvu pitää vakiinnuttaa, julkinen talous tasapainottaa ja työllisyysaste nostaa 80 prosenttiin. 

Suomesta tehtävä yrittäjyyden ihanneyhteiskunta

Tuo kaikki onnistuu vain tekemällä Suomesta yrittäjyyden ihanneyhteiskunta.

Vain yrittäjien riskinoton, yritysten kasvun ja menestyksen kautta talouden kasvu saadaan jatkumaan, saadaan lisää työpaikkoja ja julkinen talous terveeksi.

2000-luvulla melkein kaikki uudet työpaikat ovat syntyneet pieniin ja keskisuuriin yrityksiin. Myös tulevaisuudessa pk-yritykset voivat tarjota paljon enemmän työtä ja ottaa vielä vahvemman roolin Suomen taloudessa, jos siihen annetaan mahdollisuus. Nuorten vahva yrittäjäinto ja yrittäjyyden arvostuksen lisääntyminen luovat tähän osaltaan edellytyksiä.

Jäsenkampanja 2017 Eva Wahlström

Yrittäjyys muuttuu nyt nopeasti

Itsensä työllistävien yksinyrittäjien määrä kasvaa nopeasti, mutta työnantajayritysten määrä laskee. Jotta työttömyys saataisiin nujerretuksi, Suomi tarvitsee erityisen paljon niitä yrittäjiä, jotka uskaltavat henkilökohtaista riskiä ottaen palkata muita.

Yrittäjäkunta vanhenee, yritykset vaihtavat omistajaa ja siirtyvät seuraavaan vaiheeseen. Start up -yrittäjyys on noussut ylpeyden aiheeksi ja innostajaksi monelle perinteisemmälle yritykselle. Monelle maahanmuuttajalle yrittäjyys on luonteva tapa asettua uuteen kotimaahan. Yhä useampi meistä on työuransa sekä yrittäjän että palkansaajan rooleissa, monet jopa yhtä aikaa. Se on hyvä, sillä se lisää ymmärrystä puolin ja toisin.

Me yrittäjien omassa järjestössä olemme ratkaisuja tarjoten mukana uudistamassa satavuotiasta Suomea siten, että kotimaallamme on hyvä mahdollisuus menestyä myös seuraavat sata vuotta. Haluamme rakentaa maata, jossa on hyvä yrittää – yksin tai työllistäen –  ja jolla on varaa huolehtia kaikista asukkaistaan, olipa heidän taustansa mikä tahansa.

Hyvää yrittäjän päivää!

 

Jyrki Mäkynen
yrittäjä
Suomen Yrittäjien puheenjohtaja

 

Suomen Yrittäjien toimihenkilöt ja luottamushenkilöt kirjoittavat ajankohtaisista yrittäjyyteen ja järjestötoimintaan liittyvistä asioista.

Jyrki Mäkynen

puheenjohtaja 
Suomen Yrittäjät