Etsi

Jaatinen muistuttaa työn arvosta

Talouselämän toimituspäällikkö Marjo Ollikainen kirjoittaa Markkinointi & mainonnassa Suomen Yrittäjien kampanjasta, jossa fiktiivinen ex-kiekkovalmentaja Keijo Jaatinen pohtii kuntavaaliteemoja.

Ollikaisen mukaan ”yrittäjiin on iskenyt vaalisokeus” ja Jaatinen pilkkaa ”kuntapalveluiden tuottamista, vaaleilla valittavia kuntapäättäjiä – ja työntekijöitä”.

Yrittäjien vaalikampanjassa nähtävä Keijo Jaatinen on kärjistetty esimerkki fiktiivisestä hahmosta, joka uskoo hyvinvoinnin tulevan kunnan loputtomasta kirstusta. 

Kannustamme kampanjalla ihmisiä äänestämään ja vaikuttamaan. Muistutamme siitä, ettei raha kunnille tipu taivaasta, vaan verotulot on tehtävä työllä ja yrittämisellä.

Mainoksien tarkoitus on huumorilla – joka on toki vaikea laji – saada huomio yrittäjien osaamiseen. Yrittäjä on hyvä ehdokas, sillä hänellä on muun muassa talousosaamista. Oman yrityksen pyörittäminen antaa kokemusta arvioida asioita monelta kantilta. On tärkeää, että luottamushenkilöinä on ihmisiä eri taustoista. Onkin todella hienoa, että lähes 6000 yrittäjää on ehdokkaana!  

Pitää olla syvällä vastakkainasettelun juoksuhaudoissa, jos Jaatisen vuoksi kuvittelee yrittäjien vähättelevän omia työntekijöitään. 

Jokainen työnantajayrittäjä tietää oman henkilökuntansa merkityksen. Myös tutkimukset kertovat, että pk-yrityksissä porukasta pidetään hyvä huoli.

Yrittäjät haluaa muistuttaa kampanjalla siitä, että valtuutettu on paljon haltija. Suomi ei menesty, jos emme saa suomalaisia nykyistä enemmän töihin, julkista taloutta tasapainoon ja yrityksiä palvelemaan laajemmin yhteiskuntaa.

Ollikaisen puolustama kilpailukykysopimus ei riitä korjaamaan Suomen talouden rakennevikoja, vaikka sillä arvonsa onkin.

Jaatisen viesti meille on se, että vastakkainasettelun aika on ohi ja työpaikat ovat syntyneet pk-yrityksiin, ja syntyvät sinne vastakin, jos siihen on mahdollisuus.


Mikael Pentikäinen
toimitusjohtaja
Suomen Yrittäjät
 

 

Suomen Yrittäjien toimihenkilöt ja luottamushenkilöt kirjoittavat ajankohtaisista yrittäjyyteen ja järjestötoimintaan liittyvistä asioista.

Mikael Pentikäinen

Kirjoittaja on Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja