Etsi

Onko yrityksesi valmis digiharppaukseen?

Digitalisaatio ei ole yksinomaan startupien ja kasvuyrittäjien pelikenttää. Se on virta, josta riittää ammennettavaa jokaiselle yritykselle ja yrittäjälle taustasta riippumatta.

Digitaaliset työkalut ovat marssineet viime vuosikymmeninä esiin näyttävästi ja rivakasti. Uusi teknologia – älylaitteet, ohjelmistot ja tietoverkot – muuttavat kuluttajien käyttäytymistä ja avaavat yrityksille arvokkaita mahdollisuuksia hankkia ja palvella asiakkaita sekä parantaa kannattavuuttaan.  

Mitä on digitalisaatio?

Digitalisaatio on digitaalisen teknologian kehittämistä ja käyttämistä. Tämä oman aikamme tuotannollinen vallankumous kuljettaa meitä vastustamattomasti mekaanisten koneiden aikakaudesta yhä syvemmälle älykkäiden koneiden kauteen. Paluuta ei ole.

Samaan tapaan kuin sähkö ja muut aiempien teollisten murrosten avainteknologiat digitaalisuus ulottuu kaikille elämän ja liiketoiminnan alueille. Samalla se luo kokonaan uusia kulttuurin ja yrittäjyyden haaroja.

Muotoile liiketoimintamalli digitaalisuutta hyödyntäen

Jatkossa markkinoilla menestyvät ne yritykset, jotka kykenevät muotoilemaan liiketoimintamallinsa digitaalisuutta hyödyntäen.

Tuoreen Pk-yritysbarometrin mukaan Suomen pienet ja keskisuuret yritykset käyttävät digitaalisia palveluita liiketoiminnassaan kohtalaisesti. Lähes jokaisen palvelun käyttö on kuitenkin vähentynyt viimevuotiseen Pk-yritysbarometriin verrattuna. Yritysten aikomukset ottaa käyttöön digitaalisia palveluita eivät ole lisääntyneet. Tämä on erikoista, sillä barometriin vastanneet kertoivat kuitenkin kokevansa digitaalisuuden tuovan laajasti erilaisia hyötyjä.

Vakiintuneiden käytäntöjen vangiksi jääneet menettävät vääjäämättä asemiaan. Markkinoiden uusjako on todellisuutta alalla kuin alalla.  

Kaiken tämän keskellä yrittäjän on tärkeintä säilyttää ennakkoluuloton ja avoin mieli sekä halu kehittyä ja oppia uutta. Pienet mutta määrätietoiset askeleet muodostavat ajan myötä merkittäviäkin digiharppauksia.

Yrittäjä, Suomen Yrittäjien digiopas on sinua varten!

Digitaipaletta ei kannata jäädä suunnistamaan yksin. Kaikki osaaminen kun ei asu meissä itsessämme. Kehityshakuiselle yrittäjälle löytyy monenlaista tukea uusien työkalujen valjastamiseen ja toimintamallien muotoiluun.

Hyvä tapa lähteä liikkeelle on tutustua meillä Suomen Yrittäjissä laadittuun Yrittäjän Digioppaaseen. Se kokoaa yhteen olennaisimmat asiat, jotka yrittäjän kannattaa muistaa digiharppauksen alkutaipaleella. Digioppaasta löydät tärkeimmät työkalut, käytännön ohjeita ja vinkit, joilla pääset tekemisessä konkreettisesti eteenpäin.

Avaa opas ja anna mennä!

http://digiopas.yrittajat.fi/

Joonas Mikkilä
digi- ja koulutusasioiden päällikkö
Suomen Yrittäjät
@JoonasMikkila

Suomen Yrittäjien toimihenkilöt ja luottamushenkilöt kirjoittavat ajankohtaisista yrittäjyyteen ja järjestötoimintaan liittyvistä asioista.

Joonas Mikkilä

Suomen Yrittäjien digi- ja koulutusasioiden päällikkö, joka vastaa järjestön korkeakoulu- ja innovaatiopoliittisista sekä digitalisaatioon liittyvistä asioista.