Etsi

Den sommartid nu kommer

Efter en vår med val och ny regering med stora ambitioner och löften om att det skall bli lättare att vara företagare i Oy Finland Ab, så är det bara att vänta och se. Som sagt så har vår nya statsminister Sipilä egen merit som företagare, och vad kan detta betyda för oss företagare.

 I dessa tider så behöver Vi företagare också ladda batterier, och varför inte bara koppla av i hängmattan, läsa en god bok och låta tuppluren komma när den vill. Att bra slita och kolla sin e-post hela sommaren är ingen avkoppling. För 30 år sedan när jag blev egenföretagare så fanns mobiltelefonen, men då monterad i bilen och vägde åtskilda kilon att släpa med. E-post var det ingen som hört talas om, och internet var något som den amerikanska armen lekte med. Min första mobiltelefon kostade över 20.000 finländska mark och den första datorn likaså. Dessa var inget man tog med sig på semestern, och då var avkopplingen total från arbetet.

Ett litet tips, försök att leva utan mobiltelefon eller e-post några dagar på sommaren, ge familjen en sommar att minnas och kanske dig själv en tankeställare - skall man alltid finnas anträffbar? Klarar jag mig utan dessa?

Hösten kommer garanterat och då är Du utvilad och redo om du tagit semester från informationsflödet, och glöm facebook och twitter också.

Väl mött till hösten

Micael Blomster 

Micael Blomster