Etsi

Företagarna och kommunalvalet

I helgen så är det kommunalval och jag hoppas att Ni verkligen använder er rösträtt och röstar. Kommunalvalet är viktigt, för det är nu som fördelningen av pengar mellan kommunerna och framtidens landskap kommer till dagen. SOTE-förändringen, dvs. social- och hälsovårdsreformen, ligger i fatet, i ett flertal kommuner så minskar deras inkomster dramatiskt, upp till 60 % försvinner till landskapen/regionerna, eller vad det nu blir. Tåget med SOTE- förändringar är svårt att bromsa nu. I ett flertal områden har redan vissa förändringar skett, positivt eller negativt är för tidigt att säja, och mer kommer.

I ett flertal kommuner har också antalet förtroende valda till kommunerna minskat, exempel vet jag en kommun som haft 27 personer i fullmäktigen, efter detta val så är platserna endast 17 st. I detta fall så gäller det att verkligen få in personer som har en vilja att utveckla orten, och med fördel en som är medlem i Företagarna i Finland. En företagare och dessutom lokal, vet och kan sitt område bäst, så varför inte rösta på denna.

Finland har alltid varit ett regnbågsland när det gäller den politiska banan, både i regeringen så varför inte också föra över detta till den kommunala politiken också.

En brett, sammanförande gemensamt beslut i kommunen, över partigränserna gynnar bäst din kommun, så gå och rösta.

Helt fri och politiskt obunden

 

Micael Blomster

Ordförande svenska utskottet

   

Micael Blomster