Etsi

Työpaikoilla tarvitaan uusi liitto

Tämän vapun tienoilla puolueet ja etujärjestöt valmistautuvat hallitusneuvotteluihin. Mietitään, mitä ainakin pitää saada tulevaan hallitusohjelmaan. Pohditaan myös, mikä pitäisi torjua ohjelmasta, jotta ei tule vahinkoa.

Yrittäjien kannalta on tärkeää rakentaa neuvotteluissa realistinen talouden tilannekuva eikä rakentaa utopiaa hiekalle. Pitää ymmärtää, että vaikka Suomen talous on kuntoutunut, se ei ole vielä terve. Talouden kuntokuuri on pahasti kesken.

Meidän julkinen taloutemme velkaantuu edelleen, talouskasvu hiipuu, työllisyysaste on liian alhainen ja kestävyysvaje on merkittävä. Edessä on myös merkittäviä panostuksia muun muassa vanhustenhoitoon ja puolustukseen.

Hallitusohjelmassa olennainen huomio pitää olla kasvua ja työllisyyttä vahvistavissa toimenpiteissä. Työllisyyden ja tuottavuuden vahvistaminen on tärkein keino ratkoa edellä mainittuja viheliäisiä ongelmiamme.

On poliittinen riski

Tällä hetkellä monilla yrittäjillä on jalka jarrulla tai lähellä jarrua. On joitakin orastavan myrskyn merkkejä maailman taloudessa mutta on myös kotimainen poliittinen riski, joka mainittiin myös Metsä Groupin Kemin investointisuunnitelman yhteydessä.

Uusi hallitus on paljon vartijana.

Vaikka yrittäjien näkökulmasta taivaalla on pilviä, on tärkeä antaa uudelle hallitusohjelmalle ja pääministerille reilu mahdollisuus.

Monessa Euroopan maassa esimerkiksi työmarkkinauudistukset ovat edenneet juuri sosialidemokraattien johdolla. Aika näyttää, käykö meillä samoin.

Yrittäjäliike on työväenliike

Vappu on työväen juhlapäivä. Haluan muistuttaa, että yrittäjäliike on vahva työväenliike.

Pienet ja keskisuuret yritykset työllistävät lähes miljoona suomalaista ja ovat luoneet 2000-luvulla noin 135 000 uutta työpaikkaa. Yhä useampi työllistää yrittäjänä itsensä.

Yrittäjät ovat luoneet työtä, hyvinvointia ja turvallisuutta koko kansakunnalle, ja luovat vastakin, jos me sitä haluamme.

Yksi tärkeimpiä alkavan vaalikauden uudistuksia on lisätä työpaikkasopimista antamalla kaikille yrityksille ja niiden työntekijöille – jos sitä yhdessä työpaikalla halutaan – mahdollisuus sopia mahdollisimman laajalti työsuhteiden ehdoista.

Jos ei haluta sopia, mennään työehtosopimusten mukaisesti.

Sopimisen lisääminen on tärkeää, jotta voidaan pitää yritykset kilpailukykyisinä, turvata työpaikat ja luoda uusia. Jos emme kykene uudistamaan työmarkkinoita, se iskee lujimmin talouden heikoimpiin eli työttömiin ja heidän perheisiinsä.

Historiallinen mahdollisuus

Työpaikkasopiminen ei ole sanelua vaan yhdessä sopimista yhteiseksi hyväksi. Se istuu hyvin pieniin yrityksiin, joissa luottamus on vahvaa ja työntekijä ja yrittäjä kohtaavat jatkuvasti yhteisen pöydän ääressä.

Työpaikkasopimisessa on kyse yrityksen ja työntekijän uudesta liitosta, jolla on vahvat juuret. Tämä liitto voi nostaa suomalaisen työn uuteen kukoistukseen. Tämän liiton vahvistamiseen on nyt historiallinen mahdollisuus.

Muutokseen tarvitaan niin työmarkkinaosapuolia, hallitusta kuin jokaista työpaikkaa.

Työmarkkinaosapuolten pitää edistää paikallista sopimista työehtosopimuksissa, hallituksen pitää tehdä lakiesityksiä, jotka purkavat työelämälaeista sopimisen esteitä – esimerkiksi ne noin 50 sopimisen kieltoa, jotka syrjivät järjestäytymättömiä yrityksiä, ja työpaikoilla pitää rakentaa määrätietoisesti luottamusta, joka mahdollistaa hyvän ja reilun sopimisen.

 

Mikael Pentikäinen
toimitusjohtaja
Suomen Yrittäjät

Suomen Yrittäjien toimihenkilöt ja luottamushenkilöt kirjoittavat ajankohtaisista yrittäjyyteen ja järjestötoimintaan liittyvistä asioista.

Mikael Pentikäinen

Kirjoittaja on Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja.