Etusivu > Blogit > Vierailijalta

Etsi

Osaavia opettajia NY-yrittäjyysleirillä

Espoon upeaan Nuuksioon, Pitkäjärven rannalle, kokoontui elokuun ensimmäisenä maanantaina noin 20 hengen joukko opetuksen ammattilaisia – suurin osa suoraa kesälaitumilta – viettämään 24 tuntia yrittäjyysteemaan syventyen. Koulutuksen menetelmänä käytettiin NY 24H-leiriä ja leirin tavoitteena oli tutustuttaa meidät itse menetelmään ja saada hyödyllistä tietoa yrittäjyydestä oppilaille vietäväksi.

Ensimmäinen leiripäivä alkoi reippaasti Mikko Nurmisen, PikkuYrittäjät-opinto-ohjelman isän ja monialayrittäjän, dynaamisen ja innostavan yrittäjyystarinan merkeissä. Startup-henkeen vedoten Mikko heitti meille leirihaasteen, ja pääsimme tiimeissä ideoimaan markkinointikeinoja PakuOvelle.com-yrityksen uuden tuotteen markkinoille saattamiseksi ja kohderyhmän tavoittamiseksi.

Leiripäivän aikana saimme kuulla asiantuntijoiden näkemyksiä muun muassa markkinoinnin trendeistä SomeWorksin some-asiantuntijoilta ja vinkkejä hyvään pitchaukseen eli hissipuheeseen Simo Takaselta, Pikkuyrittäjät-konseptin ohjelmapäälliköltä.

Näiden asiantuntijoiden vinkkien avulla tiimit valmistelivat ratkaisun Mikon heittämään haasteeseen. Kukin tiimi pitchasi oman ideansa kolmeen minuuttiin Leijonanluola-tyyliin, ja rantasaunan lempeiden löylyjen jälkeen tuomaristo palkitsi parhaimman ratkaisun.

Osaavia opettajia, yrittäviä nuoria, kuva: Päivi Ojala
Suomen Yrittäjät

Toisen leiripäivän aamu valkeni aurinkoisena, ja heti aamusta pääsimme kokeilemaan Kellorasti-tutustumisleikkiä, joka on oiva työkalu niin oppilaiden kuin aikuistenkin jäänmurtajana vaikkapa koulutustilaisuudessa tai oppitunnin alkuun.

Ennen Timo Toivasen tiukkaa talousluentoa ideoimme ryhmissä keinoja oppilaiden innostamiseen ja jaoimme kokemuksia niin NY Vuosi Yrittäjänä-kurssin toteutuksesta kuin muistakin oppilaitosten parhaimmista yrittäjyyskasvatuskäytännöistä. Oli hieno nähdä, miten osallistujien silmät syttyivät uuden oivalluksen synnyttyä ja uskon, että jokainen leiriläinen sai ainakin yhden uuden idean tai ratkaisun haasteeseensa kotiin vietäväksi leiriltä.

Toisen asteen opettajia ja meitä muita yrittäjyyskasvatuksen parissa puurtavia oli paikalla niin Etelä- kuin Pohjois-Suomestakin, ja leirin paras anti taisikin tulla varsin moninaisesta joukostamme sekä erilaisten jaettujen kokemusten sekamelskasta!

NY 24H-leiri järjestettiin Suomen Yrittäjien Osaavia opettajia -hankkeen sekä Nuori Yrittäjyys ry:n toimesta osana opettajien yrittäjyystietämyksen täydennyskoulutusta.

Kiitos hyvistä järjestelyistä ja mahtavasta leiriporukasta!

 

Kaisa Kylä-Kaila, Kolarin kunta

 

Vierailija

Kirjoittajat kirjoittavat ajankohtaisista yrittäjyyteen liittyvistä asioista.

Vierailija

Kirjoittajat kirjoittavat ajankohtaisista yrittäjyyteen liittyvistä asioista.