Yrittäjämäinen ympäristö, yhteistyö ja verkostoituminen voimavarana | Yrittajat.fi
Etusivu > Blogit > Vierailijalta

Etsi

Yrittäjämäinen ympäristö, yhteistyö ja verkostoituminen voimavarana

Tämä blogikirjoitus on Suomen Yrittäjien ja Taitaja2017 järjestämän yrittäjyysopetuskilpailun satoa. Kilpailussa haetaan Suomen parhaita yrittäjyysopetuksen malleja ammatilliselta toiselta asteelta. Vuoden 2017 teemana on YHDESSÄ, Suomi100-juhlavuoden hengessä.

Voittaja julkistetaan 18.5.2017 Helsingissä Taitaja2017-tapahtuman päättäjäisissä. Palkittavan mallin valitsee kilpailuraati, jossa ovat edustettuina Suomen Yrittäjät, Helsingin Yrittäjät, Taitaja2017, Osku ry ja Sakki ry.

Taitaja2017 järjestetään Helsingissä Messukeskuksessa 15. - 18.5.2017 Tapahtumaan on vapaa pääsy.

 

Yrittäjämäinen ympäristö, yhteistyö ja verkostoituminen voimavarana

Perho Liiketalousopistossa opiskelija voi opiskella kaksi yrittäjyyden tutkinnon osaa; Yritystoiminnan suunnittelu ja Yrityksessä toimiminen.

Opetushallituksen rahoittaman hankkeen mukaisesti ”Pop UP Tehdas Oy on fyysinen liiketoimintatila, joka sijaitsee asiakasvirtojen luontevassa solmukohdassa. Se toimii sekä liiketoiminnan, opetustoiminnan ja ammatillisen koulutuksen osaamisen ikkunana sekä yhteiskuntaan että kaupunkilaisten ja nuorten suuntaan.” Ensi askeleet otetiin Hakaniemen torilla, nyt jatketaan Perhon Teurastamon yrittäjyyskampuksella.

Perho Liiketalousopiston yrittäjyysopetuksen perustana on konkreettisuus, moniammatillisuus ja amislainen yhdessä tekeminen.

Opintojen suunnittelussa ja toteutuksessa luodaan opiskelijalle henkilökohtainen yrittäjyyden polku. Tutkinnon osan sisältö räätälöidään jokaisen kiinnostuksen, tavoitteiden sekä osaamisen pohjalta. Opinnot toteutetaan monimuoto-opintoina; Teurastamon käytännön opintoja syvennetään verkko-opinnoilla.

Opinnoissa on tärkeää monipuolinen yhteistyö ja verkostoituminen – ei ole järkevää puurtaa yksin. Tutkinnon osan opintojen aikana verkostoidutaan kolmiportaisesti:

  • opiskelijoiden kesken
  • yhteistyökumppaneiden kanssa
  • yrittäjiin tutustuen

Oppimisen keskiössä on toiminnallisuus ja konkreettinen yhteistyö Teurastamon alue yhtenä oppimisympäristönä. Kahtena peräkkäisenä vuonna opiskelijamme ovat järjestäneet joulumarkkinat Teurastamolla.

Muiden yhteistyömallien ohella uusimpana on kehitetty Pukinmäenkaaren peruskoulun kanssa. Syksyisin yrittäjyyden opiskelijat suunnittelevat ja järjestävät kahdeksasluokkalaisille yrittäjän päivänä yrittäjyyden kampuksella, ja keväisin he toimivat peruskoulun työnhakupäivässä ”yrittäjinä” haastatellen potentiaalisia työntekijöitä.

Verkostoidumme yrittäjyysympäristössä ennakkoluulottomasti rajoja ylittäen!


Merja Staudinger 
koulutuksen kehittämispäällikkö, yrittäjyys
Perho Liiketalousopisto Oy

Vierailija

Kirjoittajat kirjoittavat ajankohtaisista yrittäjyyteen liittyvistä asioista.

Vierailija

Kirjoittajat kirjoittavat ajankohtaisista yrittäjyyteen liittyvistä asioista.