Etsi

Emergency banner

Yhdessä olemme enemmän ja vahvempia!

Viime viikonloppuna minusta tuli (ex-OP) Reijo Karhisen fani. Tänä viikonloppuna minusta tuli oikeusministeri Antti Häkkäsen fani. Olisipa Häkkänen ollut puikoissa jo 2005, kun neuvottelin pankilta kahdeksaa tonnia saadakseni osakeyhtiön perustettua. Silloin 2 500 euroa ei riittänyt, vaan vaadittiin 8000.

Häkkänen puhui Saimaalla paljon viisaita. Kannattaa lukea Yrittäjäsanomien artikkeli hänen puheestaan.

Hän sanoi myös jotain sellaista tärkeää, mikä meillä Yrittäjissä välillä unohtuu – kiireessä ja vauhdissa: yhdessä olette/olemme enemmän!

Häkkänen kertoi: ”Se luo voimaa yrittäjäjärjestön vaikuttamiseen. Hyvät ystävät, voin vakuuttaa, että yhteinen toimintanne on erittäin kannatettavaa ja vaikuttavaa. Kohtaan sen omassa työssäni, jos en päivittäin, niin ainakin viikoittain.”

Mitä enemmän meitä on, sitä vaikuttavampia olemme. Muista se ensi viikolla ystävänpäivänä: jos sinulla on yrittäjäystävä, joka ei vielä kuulu Yrittäjiin, kutsu hänet mukaan. Ystävien joukossa olet vahvempi!

Häkkänen muistutti puheessaan, että toimiva ja kannustava yrittäjyysympäristö on elinvoiman, työllisyyden ja kehityksen tae. Yrittäjyys kanavoi ihmisten ja yhteisöjen potentiaalin ja innovatiivisuuden hyödyttämään yhteiskunnan kehitystä kokonaisuudessaan.

Häkkäsen lausui myös tämän tärkeän asian: ”Hallitus ei itse luo uusia työpaikkoja – sen tekevät tulevaisuuden mahdollisuuksiinsa luottavat yrittäjät ja yritykset. Valtion rooli on toimia mahdollistajana – poluttaa eteenpäin, poistaa esteitä, sekä tarjota myös turvaa silloin, jos tilanne niin vaatii.”

Yrittäjyyden esteiden poistamiseen kannattaa siis panostaa, jos haluaa tähän somessa kiertäneeseen grafiikkaan muutosta:

 

 

Suomen Yrittäjien toimihenkilöt ja luottamushenkilöt kirjoittavat ajankohtaisista yrittäjyyteen ja järjestötoimintaan liittyvistä asioista.

Taru Jussila

Taru Jussila on Suomen Yrittäjien viestintäjohtaja ja Sypoint Oy:n toimitusjohtaja.