YRITTÄJÄN PODCAST TUO YRITTÄJÄN ÄÄNEN KUULUVIIN!

Yrittäjän podcast niputtaa asiantuntijat ja yrittäjätarinat yhteen yrittäjyyttä käsittelevistä aihealueista. Pauli Reinikaisen haastattelemat asiantuntijat tuovat kokemukset ja näkemykset analyyttisesti esiin. 

UUSI JAKSO JOKA TOINEN VIIKKO.

Suomen Yrittäjien julkaisemat podcastit

Liperin Myllyn pääomistaja ja hallituksen puheenjohtaja Anne Vänskä teki elokuussa yhtiökumppaninsa kanssa raskaan päätöksen. Tulipalossa tuhoutuneen myllyrakennuksen tilalle ei rakenneta uutta ja yritys lopettaa toimintansa. Yrittäjän podcastin jaksossa Vänskä avaa tuntemuksiaan raskaasta kesästä. Isäntänä toimittaja Pauli Reinikainen. 

» Kuuntele Liperin Myllyn yrittäjän raskas päätös -podcast

Yrittäjän podcastin syyskausi käynnistyy Suomen Yrittäjien veroasiantuntijan verovinkeillä. Keskustelun teemana on laillinen verosuunnittelu. Podcastin isäntänä tuttuun tapaan toimittaja Pauli Reinikainen.

» Kuuntele Vinkit lailliseen verosuunnitteluun -podcast

Kuopiolainen tapahtuma-alan yrittäjä Allu Koskinen myy jo ensi kesän festivaalilippuja. Tänä kesänä hänellä on aikaa myös lomailuun, ensimmäisen kerran pitkiin aikoihin.

Kuuntele, miten Koskinen on selviytynyt haastavasta keväästä. Podcastin isäntänä tuttuun tapaan toimittaja Pauli Reinikainen.

» Kuuntele Festivaaliyrittäjän koronakevään tilinpäätös -podcast

Yrittäjän Podcastin vieraana on motivaatiokouluttaja Shani Livson, joka avaa motivaation merkitystä muun muassa organisointikykyyn, yksin työskentelyyn ja menestymiseen.

Jakson loppupuolella tavataan riihimäkeläinen ravintolayrittäjä Petri Härkönen, joka kertoo yrittäjän motivointikeinoista hankalan kevään aikana. Podcastin isäntänä toimittaja Pauli Reinikainen.

» Kuuntele Onko motivaatio avain menestykseen? -podcast

Yrittäjät ovat korona-arjessa koetuksella paitsi taloudellisesti, myös henkisesti. Yrittäjän Podcastissa pohditaan keinoja, joiden avulla selviytyä kriisin keskellä.

Vieraana ovat Mieli ry:n Paula Noresvuo ja rankan kevään työ- ja yksityiselämässään kokenut ravintolayrittäjä Ossi Paloneva. Isäntänä toimittaja Pauli Reinikainen.

» Kuuntele Miten yrittäjän mieli kestää koronakriisin? -podcast

Millaisia toimenpiteitä nyt tarvitaan, jotta suomalaiset yritykset ja yksinyrittäjät selviävät koronaviruksen aiheuttamasta taloudellisesta kriisistä? Toimittaja Pauli Reinikaisen haastateltavana on Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen.

» Kuuntele Miten yritys voi selvitä koronakriisistä? -podcast

Paikallinen sopiminen eli muodikkaasti työpaikkasopiminen tulee monissa yrityksissä eteen, kun halutaan sopia esimerkiksi palkoista.

  • Miksi kaikesta ei saa sopia työpaikalla?
  • Miksi toisilla yrityksillä on paremmat mahdollisuudet sopimiseen kuin toisilla?

Yrittäjän podcastin vieraana on Suomen Yrittäjien työmarkkinajohtaja Janne Makkula. Isäntänä toimittaja Pauli Reinikainen.

» Kuuntele Mistä kaikesta voi sopia työpaikalla ja miksi sopimista rajoitetaan? -podcast

Kuuntele vinkit, kehity paremmaksi puhujaksi.

Puhe- ja esiintymiskouluttaja Mika Pesonen antaa Yrittäjän Podcastin jaksossa vinkkejä siihen, miten jokaisesta voi tulla parempi puhuja.

  • Miten esitys suunnitellaan?
  • Onko maneereista haittaa vai hyötyä?
  • Kannattaako puhujan käyttää huumoria?
  • Entä miten karismaa kehitetään?

Isäntänä toimittaja Pauli Reinikainen.

» Kuuntele Pelottaako esiintyminen? Kuuntele vinkit, kehity paremmaksi puhujaksi -podcast

Ylen TV1:ssä esitettyjen Kekkonen- ja Koivisto -sarjojen tekijä, Intervisio Oy:n perustaja Antti Seppänen kertoo, miten yhtiö onnistui aikanaan tekemään suomalaista tv-historiaa yhden tv-formaatin kansainvälistämisessä. Tuo ennätys on voimassa edelleen. Jakson isäntänä tuttuun tapaan toimittaja Pauli Reinikainen.

» Kuuntele Tv-tuotantojen pioneeri kertoo: Tämän menestysformaatti opetti -podcast

Näin muutokset vaikuttavat yrittäjään

Työaikalaki uudistui tämän vuoden alusta alkaen. Suomen Yrittäjien asiantuntija Atte Rytkönen selvittää havainnollisesti, mitkä asiat muuttuivat ja mitä vaikutuksia muutoksilla on yrityksiin. Isäntänä toimittaja Pauli Reinikainen.

» Kuuntele Tietoisku työaikalaista: Näin muutokset vaikuttavat yrittäjään -podcast

Seurana Oy:n yrittäjä Mirka Saarisen tavoitteena on helpottaa mahdollisimman monen ikäihmisen ja muistisairaan yksinäisyyttä. Seurana Oy aikoo laajentaa tulevina vuosina myös Suomen ulkopuolelle. Kuuntele Saarisen ajatuksia paremmasta hoivasta! Podcastin isäntänä tuttuun tapaan toimittaja Pauli Reinikainen.

» Kuuntele Mirka Saarinen ratkaisu ikäihmisten yksinäisyysongelmaan -podcast

Yrittäjän podcastin vieraana on yksinyrittäjä Jouko Ahola, joka tunnetaan kaksinkertaisena maailman vahvimpana miehenä. Nykyisin Ahola pyörittää kahta kuntosalia Hämeenlinnassa.

Podcastin isäntänä on toimittaja Pauli Reinikainen.

» Kuuntele Vahva mies ja yksinyrittäjä Jouko Ahola ei kavahda lainanottoa -podcast

 ”Yhdeksän ideaa kymmenestä ei onnistu”

Yrittäjän Podcastin uusimmassa jaksossa viihdealan konkari Janne Kataja paljastaa, mikä erottaa hänet ja Aku Hirviniemen yrittäjinä toisistaan, miksi hän mainostaa Riihimäkeä ja onnistuiko pinkkien bajamajojen vuokraustoiminta.

» Kuuntele Riihimäen hassuttelija on idearikas yrittäjä -podcast

Suomen "Gary Veen" konkreettiset vinkit FB-markkinointiin: Vieraana Sani Leino.

Yrittäjän Podcastin vieraaksi saapuu digimarkkinoinnin ammattilainen Sani Leino, joka kertoo konkreettisia vinkkejä muun muassa Facebook-markkinointiin. Jakson aikana selviää muun muassa myös se, kannattaako yrittäjän olla LinkedIn-palvelussa. Yrittäjän Podcastin isäntänä on tuttuun tapaan toimittaja Pauli Reinikainen.

» Kuuntele Suomen "Gary Veen" konkreettiset vinkit FB-markkinointiin -podcast

Vuoden yksinyrittäjä

Yrittäjän Podcastin tuoreessa jaksossa kuullaan palkittua yksinyrittäjää Jaakko Marinia, joka kertoo olevansa monessa suhteessa onnellisessa tilanteessa. Podcastin isäntänä on toimittaja Pauli Reinikainen.Jaakko Marinin mukaan hänen on edelleen vaikea saada ihmiset ymmärtämään, mitä hän tekee työkseen. Marin palkittiin vuoden yksinyrittäjänä Valtakunnallisilla Yrittäjäpäivillä Lahdessa aikaisemmin tänä syksynä.
Kuva Esa Siltaloppi

» Kuuntele Jaakko on jatkuvan rekrytoinnin kohteena -podcast

Nuoret ovat entistä kiinnostuneempia yrittämisestä. Mikä on ilmiön taustalla ja miksi meidän jokaisen pitäisi opetella tekemään töitä entistä yrittäjämäisemmin?

Vieraina Suomen Yrittäjien verkostopäällikkö Aicha Manai ja verkostokoordinaattori Heiju Simola. Isäntänä toimittaja Pauli Reinikainen.

» Kuuntele Nuoret ovat entistä kiinnostuneempia yrittämisestä -podcast

Suomessa siirryttiin viime keväänä 5G-aikakauteen, kun ensimmäinen kaupallinen 5G-verkko avautui kuluttajille. Mitä muuta 5G tuo käyttäjille kuin nopeat yhteydet? Entä millaisia mahdollisuuksia 5G tarjoaa yrittäjälle? Kuuntele 40 minuutin tietopaketti, niin tiedät.

Tämä podcast-jakso on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Elisan kanssa.

» Kuuntele Kaikki mitä haluat tietää 5G:stä -podcast

Kuuntele konkreettiset vinkit:

Ammattivalmentaja ja yrittäjä Mika Järvinen antaa konkreettisia vinkkejä etenkin yksinyrittäjän hyvinvoinnin parantamiseen.

Kuuntele ja ota opiksesi!

Isäntänä toimittaja Pauli Reinikainen.

» Kuuntele Tästä alkaa hyvinvointi! -podcast

Tässä jaksossa kuullaan helsinkiläisen Crazy-putiikin myyjän Arja Hongellin tarina. Miten Hongell päätyi myymään rakastamansa liikkeen?

Jakson loppupuolella ääneen pääsee Yrityspörssi.fin Meri Varkoi-Anhava, joka kertoo muun muassa hinnoittelun merkityksestä yrityskaupassa. Isäntänä toimittaja Pauli Reinikainen.

Podcast-jakso on tuotettu kaupallisessa yhteistyössä Yrityspörssi.fi:n kanssa.

» Kuuntele Kun yritys vaihtaa omistajaa, osa 2 -podcast.

Helsinkiläinen Crazy-vaatekauppa vaihtoi omistajaa viime keväänä. Nurmijärveläinen Jan Pippinsköld oli etsinyt vaimonsa kanssa jo jonkin aikaa sopivaa yritystä. Jan kertoo Yrittäjän podcastissa, millainen prosessi yrityksen ostaminen oli. Yrityspörssi.fin Meri Varkoi-Anhava vinkkaa, mitä yrityksen myymisessä kannattaa ottaa huomioon.

Podcast-jakso on tuotettu kaupallisessa yhteistyössä Yrityspörssi.fi:n kanssa.

» Kuuntele Kun yritys vaihtaa omistajaa, osa 1 -podcast

Goodion on alusta lähtien tähdännyt maailmalle. Helsingin Sörnäisissä valmistuvaa raakasuklaata löytyy maailmalta jo 15 maasta, mutta tie kansainvälisesti uskottavaksi toimijaksi ei ole ollut helppo. Mitä kaikkea yrityksen tulee ottaa huomioon kansainvälisillä pelikentillä ja miten sinne pääsee?

Annetaan Goodion (Helsinki Heaven Oy:n) operatiivisen johtajan Jussi Salosen auttaa meitä ymmärtämään kansainvälistä liiketoimintaa paremmin.

» Kuuntele Suklaalla maailmasta parempi paikka -podcast

Yrittäjän podcastissa vieraana Business Finlandin senior advisor, kansainvälisen liiketoiminnan ammattilainen Petri Haahti. Toimittaja Pauli Reinikainen keskustelee Petrin kanssa muun muassa siitä, miten Kiinan ja Venäjän markkinat eroavat toisistaan ja mitä maailmalle lähtevän yrityksen pitää ensimmäisenä ottaa huomioon.

» Kuuntele Kansainvälisty jos uskallat! -podcast

Maailman parhaan GinTonicin etuliitteen tuottaja tulee Suomen Isostakyrööstä. Kyrö Distillery Company on luonut persoonallista markkinointia muun muassa puolestakyröttäjillä viime kesän festareilla. Mutta millaisia haasteita alkoholin markkinoiminen aiheuttaa ja miten Facebook-markkinoinnista tehdään kiinnostavaa ja sitouttavaa? Haastateltavana Kyrön some-guru Hanna-Leena Huhtala, joka on aiemmin toteuttanut mm. Kotipizzan some-markkinointia.

Julkaistiin keskiviikkona 12.6. 2019

» Kuuntele Isossakyrössä taidetaan tislaus ja markkinointi -podcast

Mitä pitää miettiä, kun lähdet markkinoimaan sosiaalisessa mediassa? Miksi tunne on tärkeä kriteeri on somesisällöissä? Miksi videoita kannattaa tehdä? Ja ennen kaikkea: Miten mittaat somemarkkinoinnin onnistumista? 

Pauli Reinikaisen jututettavana on Suomen Yrittäjien somespesialisti Lotta Tammelin.

Julkaistiin keskiviikkona 5.6.2019

» Kuuntele Markkinoi somessa tai kuole -podcast

AR eli lisätty todellisuus on listattu kärkeen markkinoinnin trendeissä 2019. Mitä ihmettä on AR ja miten yritykset pystyvät sitä hyödyntämään? Turkulainen Broomu Digitals Oy on erikoistunut lisätyn todellisuuden luomiseen ja oli suuri kunnia saada Yrittäjä podcastiin haastateltavaksi mies Broomun takaa. Hyvät naiset ja herrat, Tuukka Kahila!

» Kuuntele AR on digimarkkinoinnin uusi musta vai ohimenevä ilmiö -podcast

Mitä on digitaalinen markkinointi?Miten sitä voi parhaiten hyödyntää käytännön arjessa?Miten laadukas sisältö liittyy tähän kaikkeen ja miten se valjastetaan markkinoinniksi?Entä miten tuloksia mitataan?

Toimittaja Pauli Reinikainen seurana on Suomen Yrittäjien digimarkkinoinnin asiantuntija Arttu Talvela. Arttu kertoo käytännön esimerkein, miten yrittäjä saa parempia tuloksia digitaalisilla menetelmillä.

» Kuuntele Digimarkkinoinnin ABC -podcast

Kehitys kehittyy ja digitalisaatio korvaa vuosi vuodelta enemmän ihmisten suorittavia töitä. Kuopiolainen NewIcon Oy kehittää robotiikan avulla lääkehuollon varastointia ja annostelua.

Miten NewIcon Oy sai alkunsa ja onko digitalisaatio riski alalla, jossa virheisiin ei ole varaa. NewIconin toimitusjohtaja Ossi Parviainen kertoo heidän tarinansa ja millainen vaikutus heidän liiketoiminnalla on apteekeille ja sairaaloille.

» Kuuntele Savolaista robotiikkaa -podcast

Tiesitkö, että Suomessa on edelleen lukuisia yrittäjiä, joilla ei ole sähköpostia tai nettisivuja, verkkokaupasta puhumattakaan?

  • Puhutaanko näille yrittäjille digitalisaatiosta liian vaikeilla termeillä?
  • Entä onko digikelkkaan hyppääminen sittenkään niin vaikeaa?

Toimittaja Pauli Reinikaisen vieraana on Suomen Yrittäjien digi- ja koulutusasioiden päällikkö Joonas Mikkilä.

» Kuuntele Yrittäjä, älä pelkää digitalisaatiota -podcast

Pauli Reinikainen

Sisällöntuotannon ammattilainen, videojournalisti, personal trainer ja kuntosaliyrittäjä. Pauli on työskennellyt media-alalla jo yli 20 vuotta. 

Tv:stäkin tuttu Pauli haastaa Yrittäjän podcastin vieraat sopivan humoristisella otteella, asiaa ja hyötytietoa unohtamatta.