Search

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Korona

Uudet ravintolarajoitukset julki: Tarkista tästä oman maakuntasi tilanne

Hallitus on päättänyt rajoituksista, jotka astuvat voimaan ravintoloiden täyssulun jälkeen ensi viikon maanantaina.

Tiukimmat rajoitukset koskevat niitä maakuntia, joilla on pahin epidemiatilanne. Hallitus tarkastelee tilannetta viikoittain, joten rajoituksiin voi tulla muutoksia jo pian. Jos alueen epidemiatilanne kääntyy parempaan, anniskelu,- aukiolo- ja asiakaspaikkarajoituksia lievennetään.

Tällä hetkellä ravintolat saavat olla auki seitsemässä maakunnassa. Pohjois-Savossa on ravintolat saivat avata ovensa tänään perjantaina.

Koronaepidemian leviämis- ja kiihtymisalueilla alkoholin tarjoilu loppuu kello uusien rajoitusten mukaan 17. Alkoholin myyntiin keskittyvät anniskeluravintolat (baarit, pubit ja yökerhot) saavat olla auki kello 18 saakka. Ruokaravintolat ja kahvilat määrätään sulkemaan ovensa tuntia myöhemmin kello 19. Ravintolat saavat avata ovensa kello viideltä aamulla.

Edellä mainitut tiukimmat rajoitukset koskevat seuraavia maakuntia: Uusimaa, Kanta-Häme, Varsinais-Suomi, Satakunta, Pirkanmaa, Päijät-Häme, Kymenlaakso, Etelä-Karjala, Etelä-Savo, Keski-Suomi ja Pohjanmaa.

Rajoitukset määräävät myös ravintoloiden asiakasmääristä. Tiukimpien rajoitusten alueilla anniskeluravintoloihin voidaan ottaa kolmannes normaalista asiakasmäärästä. Ruokaravintoloihin voidaan ottaa puolet paikkamäärästä. Rajoitusten mukaan ravintolan asiakkaiden on istuttava paikoillaan. Tanssiminen ja karaoke ovat edelleen kiellettyjen listalla.

Kevyemmät rajoitukset näille paikkakunnille

Ahvenanmaa, Etelä-Pohjanmaa, Kainuu, Keski-Pohjanmaa, Lappi, Pohjois-Savo, Pohjois-Karjala ja Pohjois-Pohjanmaa lukeutuvat kevyempien rajoitusten alueisiin.

Näissä maakunnissa valomerkki annetaan kello 22 ja ravintolat saavat pitää ovensa avoinna kello 05-23 välillä.

Kyseisissä maakunnissa alkoholin tarjoiluun keskittyvään ravintolaan (baarit, pubit ja yökerhot) saa ottaa puolet asiakasmäärästä. Ruokaravintoloissa asiakkaita saa olla 75 prosenttia paikkamäärästä. Asiakaspaikkarajoitus ei kuitenkaan koske Ahvenanmaan maakuntaa.

Myös kevyempien rajoitusten alueilla karaoke ja tanssiminen on kielletty. Asiakkaiden on istuttava omilla paikoillaan.

Lue ravintoloitsijan mietteet hallituksen rajoituksista aikaisemmin julkaistusta artikkelistamme.

Kuva: Getty Images

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi