Home > Taxonomy > Term

Search

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

kunnat

Yrittäjät menestyivät kuntavaaleissa erinomaisesti: 23 prosenttia valtuutetuista on yrittäjiä. – Olemme erittäin iloisia siitä, että äänestäjät ovat luottaneet laajalti yrittäjäehdokkaisiin. Äänestäjät tietävät, että yrittäjät osaavat rakentaa elinvoimaa myös paikallisesti, Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen kommentoi.
– Tämä on synkkä päivä monille sote-alan yrittäjille ja heidän asiakkailleen. Aurinko on tumman pilven peitossa yrityksille julkisen sote-sektorin arvoketjussa, toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen arvioi sosiaali- ja terveysvaliokunnan mietintöä.
Kokoomus on kuntavaaleissa yrittäjien selkeä ykköspuolue, Yrittäjägallup kertoo. Kantansa kertoneista 47 prosenttia aikoo äänestää kokoomusta. Toiseksi suosituin on perussuomalaiset (19 %) ja kolmas keskusta (10 %), jonka kannatus on vahvistunut eniten edellisestä mittauksesta. “Hallituspuolueiden kannatus yrittäjien parissa on vaivoin neljännes”, Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen kommentoi Kunnallisjohdon verkkoseminaarissa.
– Millä logiikalla yhden julkisen palveluntuottajan monopoli on hyvä? Kun palveluita tuottavat myös yritykset, säästetään aikaa ja rahaa, Suomen Yrittäjien varatoimitusjohtaja Anssi Kujala sanoo. Aihe on akuutti kuntavaalien vuoksi. Yrittäjät ehdottavat hankinta- ja palvelustrategioiden yhdistämistä monituottajuusstrategiaksi. 
Yrittäjille on tärkeää, että kaupunkien ja kuntien valtuustot arvioivat päätöstensä vaikutukset yrityksiin, kertoo Yrittäjägallup. – Kuntavaaleissa kannattaa tätä miettiä: millaisia päätöksiä kunnassa on tehty, ja miten ne ovat vaikuttaneet yrityksiin, palveluihin ja työpaikkoihin, varatoimitusjohtaja Anssi Kujala Suomen Yrittäjistä sanoo.
– Suomen Yrittäjät nostaa kuntavaikuttamistyönsä uudelle tasolle. Vahvistamme pitkäjänteisesti kuntavaikuttamista jokaisen yrittäjän kotiseudulla, koska kuntien politiikka vaikuttaa yritysten menestymiseen. Tämä tapahtuu esimerkiksi yrittäjävaltuutettujen määrän nostamisella, verkostoja vahvistamalla ja luomalla uusia valmennusohjelmia sekä koulutuksia, Suomen Yrittäjien varatoimitusjohtaja Anssi Kujala sanoo.