Etsi

Yrittäjämatka Lissaboniin 2019, Espoon ja Vantaan Yrittäjät

Yrittäjämatka Lissaboniin

Yrittäjämatka Lissaboniin

Aika

10.4.2019 | 7:00 - 14.4.2019 | 14:00

Paikka

Lissabon, Portugali

Hinta

1 569 e/hlö jaettu 2h huone / 1h huone + 250 e
Matka

Sanonnan mukaan Lissabonissa aurinko paistaa 290 päivää vuodessa ja lämpötila harvoin laskee alle +15 C. Vilkas Lissabon on tunnettu vieraanvaraisuudestaan ja kaupunki tarjoaa historian havinaa, kulttuuria, hyvää ruokaa sekä uusinta huipputeknologiaa. Kaupungin läheltä löytyvät viiniviljelykset sekä upeat pitkät luonnon hiekkarannat, ja rannikolla Portugalin rivieralla Cascaisin viehättävä lomakaupunki.

Matkayhteistyössä: Espoon Yrittäjät, Vantaan Yrittäjät & SoileTours

Voit tiedustella vapaita paikkoja Vantaan Yrittäjien toimistolta:

Alustava matkaohjelma, muutokset mahdollisia

Päivä 1  - keskiviikko 10.4.
Suora aamulento Helsingistä Lissaboniin. Yritysvierailu.

Lentokenttämuodollisuuksien jälkeen lähtö suomenkielisen oppaan kanssa yksityisbussilla kaupunkikierrokselle. Kaupunkikierroksella saadaan yleiskäsitys tästä historiallisesti merkittävästä kaupungista. Lissabonin väkiluku on noin puoli miljoonaa, mutta koko pääkaupunkiseudulla asuu yli kaksi miljoonaa ihmistä, joka on noin neljännes koko Portugalin asukasmäärästä.
Kierroksella tutustutaan niin historialliseen kuin moderniin Lissaboniin ja nähdään kaupungin kuuluisat aukiot: Marques de Pombal ja Praça do Comercio sekä kävellään Lissabonin vanhankaupungin Alfaman kapeilla sokkeloisilla kaduilla.

Yritysvierailu Leena Marjolan kirjakauppaan. Etelä-Suomesta kotoisin oleva Leena Marjola kyllästyi pitkiin työpäiviin ja ainaiseen kiireeseen, ja niinpä v. 2010 hän päätti muuttaa ulkomaille. Ensimmäinen ulkomaanetappi oli miljoonakaupunki Lontoo, joka kuitenkin pian vaihtui ihastuttavaan Lissaboniin, jossa hän pitää kirjakauppaa.

Päivän aikana yhteinen lounas yhdessä suosituimmista ravintoloista, kauniilla ja keskeisellä Praça de Comércio-aukiolla (joka tunnetaan myös nimellä Terreiro do Paço). Ravintola Populi keskittyy portugalilaisiin tapaksiin ja pikkuannoksiinn ("petiscos" kuten Portugalissa sanotaan). Keittiökeittiömestarina toimii Luis Rodrigues, jolla on vankka kokemus Portugalissa. Aiemmin hän on työskennellyt myös espanjassa kuuluisassa El Bull-ravintolassa. Ravintolassa on suuri ulkoalue ja 2 kerrosta sisätiloissa.Tyylikkäät värit ja moderni sisustus, joka on samaan aikaan kodikas ja cool. Populin slogan on "Food with friends!"

Lounaan jälkeen myöhemmin iltapäivällä majoittuminen hotelliin. Ilta vapaa aikaa.

Päivä 2  - torstai 11.4.
Yritysvierailu ja Fado-ilta

Aamiaisen jälkeen aamupäivällä yritysvierailu suurlähetystöön (tarkentuu myöhemmin).

Lisäksi tapaamme päivän aikana kirjailija Anu Patrakan, joka jätti turvallisen elämän Suomessa taakseen ja muutti Portugaliin. Hän kirjoittaa nykyään mm. rikosromaaneja, jossa tarinan päähenkilönä on Portugalilainen rikosetsivä.

Yhteinen illallinen fado-ravintola Clube de Fado. Tämä suosittu fado-ravintola sijaitsee fadon syntysijan Alfaman kätköissä, lähellä Sé Katedraalia. Korkeatasoisten fado-laulajien ja soittajien esitysten lomassa nautitaan perinteistä portugalilaista ruokaa.

Päivä 3 - perjantai 12.4.
Yritysvierailu viinitilalle ja Obidos

Aamiaisen jälkeen lähdemme bussilla Lissabonista pohjoiseen Ribatejon viinialueelle, jonka nimi kirjaimellisesti tarkoittaa "Tejon yläpuolella". Vierailemme paikallisella viinitilalla ja syömme siellä myös yhteisen lounaan. Quinta do Sanguinhal on viihtyisä perheomistuksessa oleva viinitila n. 50 minuutin matkan päässä pohjoiseen Lissabonista. Kaunis ympäristö, 1800-luvun puutarha ja talon väen henkilökohtainen vastaanotto tekevät tästä viinitilasta vierailun arvoisen kohteen. Teemme kierroksen viinikellareissa, museossa, puutarhassa ja tutustumme viininvalmistukseen. Ja tietenkin lopuksi pääsemme myös maistamaan talon viinejä. Viinit joita maistellaan ovat: kaksi valkoviiniä, yksi roseviini, kolme punaviiniä ja yksi likööri.
Lounaaseen kuuluu: keitto, neljä portugalilaista alkupalaa, juustotarjotin, porsaanfileitä viinikastikkeessa ja uuniperunoita, tomaattisalaattia, paikallisia leipiä, paikallisia "pasteis de nata"-leivonnaisia, suklaakakkua, hedelmiä ja kahvia.

Paluu takaisin Lissaboniin. Ilta vapaa aikaa.

Päivä 4 - lauantai 13.4.
Kokopäivän retki Sintraan ja Cascaisiin sekä yritysvierailu

Sintran kaunis pikkukaupunki sijaitsee vain 25 kilometrin etäisyydellä Lissabonin keskustasta. Tämä Unescon maailmanperintökohde on kuuluisa upeista linnoistaan. Vanhin on 800-luvulla rakennettu maurilaislinna, minkä rauniot näkyvät ylhäällä rinteellä. Romanttisin linna on 1800-luvun Maria-kuningattaren Pena-palatsi, mikä kruunaa maiseman ylhäällä vuoren huipulla (sisäänpääsy lisämaksusta.) Upea on myös kylän keskustassa sijaitseva Kansallispalatsi, Palacio Nacional de Sintra, ja se on helpommin vierailtavissa kuin Palacio da Pena, joka sijaitsee ylhäällä vuorella.

Yritysvierailu päivän aikana Sintrassa suomalaisen yrittäjän Casa do Valle hotellissa R. Paderna 5, Sintra, 2710-604, Portugal (www.casadovalle.com). Lounas tarjotaan erikseen Sintran alueen keittiöön erikoistuneessa ravintolassa. Yrittäjäperheen omistuksessa oleva ravintolan keittiön perustana ovat lähialueen tuottajien tuoreet raaka-aineet. Lounaan jälkeen jatkamme matkaa kohti Cabo da Rocaa, Manner-Euroopan läntisintä niemeä. Cabo da Rocalta jatkamme matkaa surffareiden paratiisina tunnetun Guinchon rannan kautta Atlantin rannikkoa pitkin Cascaisin viehättävään lomakaupunkiin saakka. Cascais on viihtyisä kaupunki, jonka rento ilmapiiri on sekoitus sekä kansainvälisiä että portugalilaisia vaikutteita. Kaupungissa on viehättävä arkkitehtuuri, pittoreskejä kujia ja lukuisia pieniä uimarantoja rantaterasseineen.

Päivä 5 - sunnuntai 14.4.
Lissabon-Helsinki
Varhainen lähtö hotellista klo 5 lentokentälle, josta suora lento Helsinkiin, jonne saavutaan iltapäivällä.

Majoitus
Hotelli My Story Tejo
osoite: R. Condes de Monsanto 2, 1100-159, Lissabon. Puhelin: +351 21 886 6182
Tämä nykyaikainen hyvätasoinen hotelli sijaitsee erittäin keskeisellä paikalla kaupungin sydämessä. Hotelli on vasta remontoitu (2018), siisti ja valoisa. Omistaja on tasokas ja tyylikäs hotelliketju My Story, jolla on useita viehättäviä hotelleja Lissabonissa. Huoneet ovat nykyaikaisia, tilavia ja viihtyisiä. Väriskaala on moderni mutta hillitty. Hotellissa maksuton wifi koko alueella sekä ravintola ja baari.

Lennot
10.4. klo 07.00 – 09.55 Helsinki-Lissabon, TP791
14.4. klo 07.20 – 14.00 Lissabon-Helsinki, AY1740

Matkan hinta
1.569 € /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa, yhden hengen lisä + 250 €

Hintaan sisältyy
-lennot turistiluokassa veroineen
-majoitus 2 h tai 1 h huoneissa
-ateriat (puolihoito): aamiaiset päivittäin, kolme lounasta juomineen (vesi, viiniä/olutta ja kahvi/tee) sekä Fado-illallinen juomineen (vesi, olutta tai ½ ploa viiniä, sekä brandy tai portviini ja kahvi/tee)
-kuljetukset
-opastetut retket ohjelman mukaan
-yritysvierailut ja yrittäjätapaamiset
-kaupunkiverot
-alv

Matkayhteistyössä: Espoon Yrittäjät, Vantaan Yrittäjät & SoileTours

Voit tiedustella vapaita paikkoja Vantaan Yrittäjien toimistolta:

Yleistä
Yritysvierailuiden aikataulut tarkennetaan vielä lähempänä matkaa. Tapaamiset sovitaan paikallisten yrittäjien aikataulun mukaisesti ja ohjelma muokataan sen mukaisesti. SoileToursin matkanjohtaja mukana matkalla huolehtimassa käytännön järjestelyistä.

Hinta edellyttää min. 20 lähtijää. Ohjelma sitoumuksetta.
Ns. lähtökirje ja e-lentoliput lähetetään kotiin noin 1 kk ennen matkan alkua.
Matkaehdot tulevat varausvahvistuksen liitteenä.

Vastuullinen matkanjärjestäjä SoileTours Oy
Kirkkotie 116a, 02570 Siuntio, puh. 09-4129344,
www.soiletours.com
SoileTours on Kuluttajaviraston hyväksymä rekisteröity matkanjärjestäjä Kuvi 40/89/MjMvU
Vakuus asetettu Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon. Suomen Matkatoimistoalan liitto ry:n jäsen SMALL 24995