Etsi

Historian ensimmäinen Valtakunnallinen yksinyrittäjäpalkinto Jaakko Marinille, JSM Consulting Oy

Valtakunnallinen yksinyrittäjäpalkinto jaettiin ensimmäistä kertaa Valtakunnallisilla yrittäjäpäivillä Lahdessa 19.10.2019. Palkinnon ansaitsi espoolainen IT-palvelujohtamiseen erikoistunut Jaakko Marin JSM Consulting Oy:stä.

Suomessa toimivista yrittäjistä noin 60 prosenttia yrittää yksin. Suomen Yrittäjät haluaa Valtakunnallisella yksinyrittäjäpalkinnolla korostaa yksinyrittäjyyden tärkeää merkitystä yhteiskunnassa ja nostaa yksinyrittäjien arvostusta. Historian ensimmäinen palkittava on Jaakko Marin JSM Consulting Oy:stä.

Marin on onnistunut saavuttamaan omalla alallaan aseman, jolla se pystyy yhden miehen yrityksenä kilpailemaan kansainvälisiä jättejä vastaan onnistuneesti. Menestyksen salaisuus on korkea osaaminen ja kyky auttaa organisaatioita modernin palvelujohtamisen haasteissa.  

IT-palvelujohtaminen on hyvin nuori ja varsin heikosti tunnettu ala, vaikka sen tuloksia hyödynnetään kaikilla teollisuudenaloilla. JSM Consulting on myös saavuttanut kolmantena yrityksenä Suomessa korkeimman tason akreditoinnin IT-palvelujohtamisen sertifiointiin johtavien valmennusten toteuttajana.

Erityisen vankan osaamisen lisäksi yksinyrittäjä Marinin vahvuus on ketteryys reagoida muuttuviin vaatimuksiin. Toimiala on perinteisesti ollut suurien konsulttifirmojen hallinnassa. Marinin asiakastyytyväisyys on korkeaa ja asiakkaina on lukuisia isoja pörssiyrityksiäkin. Tähän Marin on päässyt pitkäjänteisellä työllä ja panostamalla omaan erityisalaan ja sen yksityiskohtiin.

Yrityksen kannattavuus on huipputasolla. Omavaraisuusaste on 82 prosenttia ja liikevoittoprosentti lähes 70 prosenttia. 

Valtakunnallinen yksinyrittäjäpalkinto

Suomessa toimivista yrittäjistä noin 60 prosenttia yrittää yksin. Suomen Yrittäjien jäsenistä yksinyrittäjiä on 58 prosenttia. Noin suuresta yrittäjäjoukosta ei ole helppo valita palkittavaa, joten apua pyydettiin antamalla yleisölle mahdollisuus esittää palkittavaa. Ehdotuksia saatiin yli 80.Tämän jälkeen Suomen Yrittäjien yksinyrittäjäverkoston johtoryhmästä koostuva raati käsitteli ehdotukset. Lopullisen päätöksen palkittavien määrästä ja valinnasta teki Valtakunnallinen yrittäjäpalkintolautakunta. Palkittava saa 5000 euron palkkion.

Valtakunnallisen yksinyrittäjäpalkinnon voittajaksi saattoi ehdottaa yrittäjää, joka täytti nämä vaatimukset:

  • Yrittäjä on toiminut päätoimisesti yksinyrittäjänä vähintään viisi vuotta.
  • Yrityksen toiminta on vakiintunutta ja kannattavaa.
  • Yrittäjä on toiminut esimerkillisesti ja hänen esimerkistään voivat muutkin ottaa oppia.
  • Yksinyrittäjän toimintatapa tai liikeidea on alallaan omaperäinen/innovatiivinen.
  • Yrittäjä on yrittäjäjärjestön jäsen.

JSM Consulting Oy

Yrittäjä, perustaja: Jaakko Marin

Yrityksen perustamisvuosi: 2011

Toimiala: IT-palvelujohtamisen konsultointi ja valmennus

Kotisivut: www.jsmconsulting.fi

 

Teksti: Suomen Yrittäjät

Kuva: Meeri Utti