Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Verkosto turvaamaan liiketoiminnan jatkuvuutta

Oletko yrittäjä tai yrittäjyyttä suunnitteleva liiketoimintaosaaja? Onko sinulla aloittava kasvuyritys, mutta liiketoimintaosaaminen puuttuu? Oletko luopumassa yritystoiminnastasi, mutta sopiva jatkava puuttuu? Tervetuloa YRRE-verkostoon!

YRRE - Yrittäjäreservien kehittäminen on LAB-ammattikorkeakoulun ja Etelä-Karjalan Yrittäjien yhteistyössä toteuttama projekti, jonka tavoitteena on yhdistää kokeneet yrittäjät ja yrittäjyyttä suunnittelevat liiketoimintaosaajat sekä omistajanvaihdostilanteessa olevat yritykset ja aloittavat kasvuyritykset. Projekti luo verkoston osaavista ja kasvuhakuisista yrittäjistä sekä yrittäjyyttä suunnittelevista liiketoimintaosaajista, jotka pystyvät tukemaan aloittavan tai jatkamaan vapautuvan yrityksen toimintaa Etelä-Karjalassa.

Projektitoimijat etsivät maakunnasta omistajanvaihdostilanteeseen tulevia yrityksiä (yrityskaupat, sukupolvenvaihdokset), laativat toimenpideohjelman yritysten menestymiseksi sekä ohjaavat kehitys- ja kasvukelpoiset yritykset jatkouralle. Yritysten on mahdollista jalostaa kehittämisprosessiaan Business Mill-yrityshautomon kanssa ja sitä kautta löytää menestyksen eväitä Skinnarilan kampuksen toimijoista tai korkeakoulujen tutkimushankkeista.

Muutosprosessin alkuun saattamiseksi yrittäjän kanssa käydään henkilökohtainen ja luottamuksellinen keskustelu, jotta molemminpuoliset tavoitteet tulevat selviksi. Tarvittaessa yrityksestä tehdään alustava, liikekuntoa luotaava analyysi jatko-ohjelman laatimiseksi.

Projektin toinen toiminnallinen kokonaisuus koostuu jatkajahausta kehitys- ja kasvukelpoisille yrityksille. Tätä toteutetaan kohderyhmille suunnatuissa tapahtumissa niin Etelä-Karjalassa kuin myös pääkaupunkiseudulla, missä tavoitellaan kohtaamista ensisijaisesti opiskelunsa täällä päättäneiden opiskelijoiden ja alumnien kanssa. Muussa viestinnässä sosiaalinen media ja webinaarit ovat kärkenä.

YRRE-projekti toimii tiiviissä yhteistyössä myös maakunnan elinkeinoyhtiöiden kanssa. Lappeenrannan Wirma sekä Imatran KEHY ja näiden asiantuntijat tarjoavat merkittävän panoksen yhteisen toimintamallin luomiseksi ja omistajanvaihdospalvelun jatkokehittämisen sekä yrittäjyysmyönteisen ilmapiirin varmistamiseksi.

YRRE - Yrittäjäreservien kehittäminen-projekti on Etelä-Karjalan liiton rahoittama EAKR-hanke, joka jatkuu 31.7.2021 saakka. Projektin päätoteuttaja on LAB-ammattikorkeakoulu ja osatoteuttajana toimii Etelä-Karjalan Yrittäjät ry.

Facebook
LinkedIn

Etelä-Karjalan Yrittäjien kumppaniverkoston asiantuntijat pureutuvat ajankohtaisiin aiheisiin.

Tarmo Soronen

Projektipäällikkö, omistajanvaihdokset
Etelä-Karjalan Yrittäjät