Etsi

Emergency banner

Voimaa verkostoista

Silloin kun yrittäjäkenttä oli vielä kuta kuinkin entisellään, aloitin työskentelyn Suomen Yrittäjien Nuorten Yrittäjien johtoryhmässä. Ja sehän oli vasta aivan äsken, helmikuussa 2020. 

Kiinnostus vaikuttamistyöhön oli yksi syy hakeutua mukaan aktiiviksi yrittäjäjärjestön toimintaan. Hain johtoryhmään Etelä-Karjalan Yrittäjien ja oman Nuorten Yrittäjien toiminnan ja siellä tapaamieni ihmisten innoittamana. Halu helpottaa ja tukea nuorten yrittäjien alkutaipaletta kumpuaa oman yrittäjyyden alkutaipaleen kokemuksista kymmenen vuoden takaa. Koronakriisin aikana minulle on konkretisoitunut, että parhaiten yrittäjää ymmärtää toinen yrittäjä. Parhaiten nuorta yrittäjää ymmärtää toinen nuori tai nuorena yrittäjyyden polulle lähtenyt. 

Olen hyvin vaikuttunut näkemääni ja kokemaani päästessäni lähemmin tutustumaan vaikuttamistyöhön järjestön sisällä jo ennen koronaa. Järjestössä on valtava voima ja ammattitaito meidän kaikkien yrittäjien etuja ajamaan. Me jäsenet näemme usein vain lopputulokset, mutta järjestön sisällä tehtävä työmäärä on erittäin suuri, ja nimenomaan meidän hyväksi. Nuorilla Yrittäjillä on tärkeä rooli toiminnan kehittämisessä järjestön sisällä. Olen ollut positiivisesti yllättynyt, kuinka nuorten yrittäjyyttä on opittu arvostamaan ja töitä sen lisääntymiseksi tehdään koko ajan.  

Koronakriisin vaikutukset ovat laajat koko yrittäjäkentällä. Vaikuttamistyöllä on tehty isoja päätöksiä jo lyhyessäkin ajassa koronakriisin aikana. Ilman Suomen Yrittäjiä, aluejärjestöjä ja yrittäjäjäsenien perusteltuja kannanottoja, muutoksia ei olisi näin lyhyessä ajassa syntynyt.

Vertaistuen voima ja kaikki vaikuttamistyö meitä kohtaan on ollut erittäin merkityksellistä ja olen siitä hyvin kiitollinen Suomen Yrittäjille, Etelä-Karjalan Yrittäjille, Etelä-Karjalan Nuorille Yrittäjille ja johtoryhmällemme. Itse saan voimaa päästessäni jakamaan tietoa eri kanavissa sekä tsemppaamalla muita. Viimeisen puolentoista viikon aikana olen tehnyt vaikuttamistyötä enemmän kuin koskaan näin lyhyessä ajassa. Positiivisuuden ja huumorin voimaa ei pidä myöskään unohtaa. Toivon, että kaikki pystyisivät näkemään myös mahdollisuuksia tässä poikkeavassa tilanteessa.

Nuorten yrittäjien terveyden edistäminen oli yksi pääteemoistani hakiessani johtoryhmään. Halu vaikuttaa yrittäjien jaksamiseen on nyt käsillä. Huoli yrittäjäsiskojen ja -veljien jaksamisesta ei ole aiheeton. Väsyneenä voi olla vaikeaa olla luova. Tämä poikkeava tilanne ja stressi voivat vaikuttaa myös oiretuntemuksiin kehossa, esim. toistuvat tuki- ja liikuntaelin oireet voivat nousta esiin vanhalla tai uudella tavalla. Arjen rutiineista kannattaa pitää kiinni sen minkä nyt voi. Lisäksi on tärkeää pitää kiinni itselle mielekkäiden asioiden tekemisestä, vaikka soveltaen. 

Kannustan hyödyntämään verkostoja, ja Suomen Yrittäjät tarjoaa tukea ja neuvoja. Olethan yhteydessä Etelä-Karjalan Yrittäjiin! He ovat nyt enemmän kuin koskaan meitä varten ja ovat pysyneet missionsa takana: ”Etelä-Karjalan Yrittäjät on yrittäjyyden etevä edunvalvoja ja yritysten ärhäkkä äänitorvi Etelä-Karjalassa.”

Sitten, kun tämä kriisin alkuhämmennys alkaa olla ohi, toiveissani on päästä suunnittelemaan ennennäkemätöntä yhteistyötä järjestön ja jäsenien kanssa. Haluan päästä jatkamaan vahvemman yrittäjäkulttuurin rakentamista alueellemme ja aluerajojen yli. Yhteistyössä on voimaa!

#ekyhdessä #karjalove #osatarinaa 

Tsemppiterveisin,
Satu Viiru
fysioterapeutti, Fysiokaari Lappeenranta Oy

Etelä-Karjalan Yrittäjien kumppaniverkoston asiantuntijat pureutuvat ajankohtaisiin aiheisiin.

Satu Viiru

Fysioterapeutti, Fysiokaari Oy
Suomen Yrittäjien Nuorten yrittäjien verkoston johtoryhmän jäsen