Etsi

Palkitut yrittäjät

Etelä-Karjalan Yrittäjät valitsee vuosittain maakunnan parhaan yrittäjän. Palkintoa on jaettu jo vuodesta 1978.

Aiempien vuosien maakunnalliset sekä paikalliset yrittäjäpalkitut löytyvät sivustolta vuodenyrittaja.fi.

Maakunnan vuoden yrittäjä 2017 on Iikka Räisänen, Offimar Oy

Etelä-Karjalan Yrittäjät on valinnut vuoden yrittäjäksi maakunnasta Iikka Räisäsen Offimar Oy:stä. Palkintolautakunta nosti Offimarin voittajaksi hakemusten joukosta sen kokonaisvaltaisen menestyksen ansiosta.

Iikka Räisänen on aloittanut Offimarin yrittäjänä 2010, ja yritys toimii Martelan valtuuttamana itsenäisenä jälleenmyyjänä itäisessä Suomessa. Maassamme on vain kolme muuta valtuutettua Martela myyjää. Offimarin toimialue on Etelä-Karjala ja Kymenlaakso sekä nykyisin myös Etelä-Savo ja Pohjois-Karjala, joihin Offimarin toiminta on laajentunut parin viimeisen vuoden aikana.

Yritys on hyvin menestynyt, vakavarainen ja kasvu on tapahtunut hallitusti. Yritys kehittänyt toimintaansa jatkuvasti, pelkästä kalustetoimittajasta kokonaisvaltaiseksi työympäristöasian-tuntijaksi tuottaen yhä enemmän lisäarvoa asiakkailleen. Se tekee kovaa ja pitkäjänteistä työtä sekä huolehtii hyvin työntekijöistään ja sidosryhmistään. Tällä hetkellä yrityksessä on kuusi työntekijää ja liikevaihto on reilun viiden miljoonan euron luokkaa.

Etelä-Karjalan Vuoden nuori yrittäjä on Ville Suni, Auto-Suni Oy:stä

Suomen Yrittäjien Vuoden nuori yrittäjä -kilpailu on maamme arvostetuin alle 35-vuotiaille yrittäjille suunnattu kilpailu. Tänä vuonna William ja Ester Otsakorven Säätiö palkitsee Etelä-Karjalan Vuoden nuori yrittäjä -kilpailun voittajan, Ville Sunin (Auto-Suni Oy, Lappeenranta) 5000 euron palkinnolla sekä Yksityisyrittäjien Säätiö 1500 euron palkinnolla.

Kilpailu jakautuu alueellisiin alkukilpailuihin, joissa ratkaistaan Suomen Yrittäjien aluejärjestöjen Vuoden nuoret yrittäjät, sekä valtakunnalliseen loppukilpailuun, johon osallistuvat aluetason voittajat sekä Suomen Yrittäjien toimialajärjestöjen esittämät ehdokkaat. Loppukilpailun finalisteiksi valitaan viisi parasta ehdokasta. Valtakunnan Vuoden nuori yrittäjä paljastetaan Nuorten Yrittäjien vuosittaisessa Get Together -päätapahtumassa.

Palkintolautakunta perusteli voittajaa mm. seuraavasti: ”Yhdessä Suomen vanhimmista – yli 113 -vuotiaassa - perheyhtiössä on toteutettu sukupolvenvaihdos todella onnistuneesti. Vanhempi sukupolvi on uskaltanut luottaa ja antaa vastuuta hyvissä ajoin. Ville Suni siirtyi 117 henkeä työllistävän yrityksen toimitusjohtajaksi vain 26-vuotiaana. Hän on kehittänyt jatkuvasti uusia toimintatapoja ja digitaalisia ratkaisuja ja uutta tapaa ajatella, myös johdossa. Henkilöstö on vahvasti sitoutunut yrityksen kehittämiseen. Villen johdolla Auto-Suni on kasvattanut liikevaihtoaan ja kannattavuuttaan vaikeassa markkinatilanteessa. Ville on vaativa, mutta rehellinen ja oikeudenmukainen johtaja. Hän laittaa persoonansa sataprosenttisesti peliin ja on esimerkki uudelle johtajasukupolvelle.”

Ville Suni tulee lahjoittamaan saamansa palkintorahat eteenpäin, 3250 euroa Etelä-Karjalan keskussairaalan lastenosastolle sekä 3250 euroa SaiPa Ry:n junioritoiminnalle. Lahjoituksista lisätietoa Ville Sunilta (040 834 4771)

Kunniamaininnat

Kilpailussa jaettiin myös kaksi kunniamainintaa. William ja Ester Otsakorven Säätiö palkitsee kunniamaininnan saaneet yrittäjät 2500€ palkinnoilla.

Henna Kauppinen, Eläinhoitola Kopinsalmi, Taipalsaari (p. 040 745 5734)

Palkintolautakunnan mukaan yrittäjä on määrätietoisesti kasvattanut yritystä vuosi vuodelta. Toiminta on lähtenyt erittäin hyvin käyntiin. Henna on sinnikäs, innostunut ja aina iloinen. Tekee työtään sydämellä niin eläimille kuin heidän omistajille. Yritys pystyy jo työllistämään useampia henkilöitä ja mahdollistaa paikkakunnan nuorille kesätöitä. Verkostoituminen muiden alan toimijoiden kanssa on lähtenyt myös hyvin käyntiin. Eläinhoitolan palveluita tarvitaan jatkossa yhä enemmän ja alastaan innostuneen yrittäjän liiketoiminta on kasvamassa.

Salla ja Saara Kinni, Siivous- ja kotiapupalvelu Auttavat kädet Oy, Ruokolahti  (p. 040 594 7633)

Palkintolautakunta vakuuttui nuorten kaksossisarusten yritteliäisyydestä. Sisarukset tekevät kovaa työtä palvelualalla, jonka merkitystä asiakkaat arvostavat. Yritys on kasvanut määrätietoisesti ja toimialue laajentunut. Asiakkailta saatu palaute on ollut erittäin positiivista. Nuoret yrittäjät kehittävät jatkuvasti palveluitaan ja ovat omalla työllään saavuttaneet asiakkaiden luottamuksen.

Palkintolautakunta

Palkintolautakuntaan kuuluivat Minna Kokki ja Sanna Lötjönen Etelä-Karjalan Yrittäjistä sekä Mikko Ojapelto Wirma Lappeenrannasta ja Aki Keskinen Imatran Seudun Kehitysyhtiöstä. Nuoren Yrittäjän valintaan osallistui myös William ja Ester Otsakorven Säätiön toiminnanjohtaja Mari Kurkan. Lautakunnan sihteerinä toimi Jami Holtari.