Etsi

Yrittäjän tietoisku: työsuhteet ja johtaminen

Yrittäjän tietoisku: työsuhteet ja johtaminen

Aika

12.3.2019 | 8:00 - 10:00

Paikka

Satamatie 6

Hinta

Maksuton
Koulutus

Menestyvän yritystoiminnan johtamisessa on tärkeä johdonmukaisesti hakea mahdollisimman tehokasta ja mielekästä tapaa toimia. Yrityksen toiminnan muutoksissa suuntaa ja resursseja tulee päivittää fiksusti.

Miten kasvua tai toiminnan päivitystä johdetaan? Millä tavoin muutoksista on hyvä viestiä - ja kenelle? Mitä kannattaa tehdä itse ja missä asioissa on hyvä hyödyntää joustavia resursseja? Mitä tulee huomioida lain ja juridiikan näkökulmasta, pohtivat Merja Teitto, VMP ja Marjo Risku, HR-Legal Services Oy.

Työvoimaa pitäisi pystyä käyttämään joustavasti yrityksen toiminnan volyymin ja työvoiman tarpeen mukaan. Työlainsäädäntö ja työehtosopimukset asettavat kuitenkin merkittäviä reunaehtoja työvoimaresurssien säätelyyn. Minkälaisia työlainsäädännön reunaehtoja yrityksen on otettava huomioon työvoiman käyttöä lisättäessä tai vähennettäessä? Millä keinoin Pk-yrittäjä voi tavoitella joustoja työvoimaresurssien säätelyssä? Asianajaja Jussi Luukko käsittelee esityksessään esimerkiksi määräaikaisia ja osa-aikaisia työsopimuksia sekä alihankinnan ja henkilöstövuokrauksen käyttämistä.

OHJELMA

8.00 Aamupala

8.15

 

 

 

Vastuullinen johtaminen ja resurssointi yrityksen muutostilanteissa

Merja Teitto, yrittäjä, Fegato Oy/VMP Varamiespalvelu Lappeenranta-Imatra

Marjo Risku, CEO, Senior Consultant, Certified Progress Coach® HR-Legal Services Oy

9.00

 

Joustoa työsuhteisiin – työoikeudellinen näkökulma

Jussi Luukko, asianajaja, Asianajotoimisto Laine, Nikkanen & Luukko 

9.45 Keskustelua