Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Onnistunut yrityskauppa ja muutoksia yritysverotuksessa

Onnistunut yrityskauppa ja muutoksia yritysverotuksessa

Aika

26.11.2019 | 8:00 - 10:00

Paikka

Assi Vapaudenaukio

Hinta

Maksuton, vaatii ilmoittautumisen
Koulutus

Oletko tilanteessa, missä harkitset oman yrityksesi myyntiä? Tai vaihtoehtoisesti haluaisit ostaa itsellesi oman yrityksen tai yrityskaupalla laajentaa jo olemassaolevaa liiketoimintaasi? Tiedätkö, mitä tulolähdejaon poistuminen merkitsee?

Tämä koulutus on juuri sinulle!

Olet sitten myyjä tai ostaja, on tärkeää tiedostaa yritysjärjestelyiden eri vaihtoehdot ja erilaisten lähtökohtien vaikutus niihin. Koulutuksessa avataan yrityskaupan sopimusten pääpiirteitä ja kerrotaan, mikä merkitys on due diligencellä ja mitä se tarkoittaa. Tämän jälkeen sinulla on ymmärrys myös osakekaupan, liiketoimintakaupan, osakevaihdon ja fuusion eroista ja suhteesta toisiinsa.

Tulolähdejaon poistuminen vuoden 2020 alusta vaikuttaa muun muassa vuokratuottojen ja sijoituksista saatavien luovutusvoittojen sekä -tappioiden verokohteluun. Aiemmin henkilökohtaisen tulolähteen tulosta voitiin maksaa veroa elinkeinotoiminnan tappiollisuudesta huolimatta, tai toisessa tulolähteessä syntynyttä tappiota ei voitu vähentää toisen tulolähteen tuloksesta. Esityksessä käydään läpi voimaan tulevat muutokset tulolähdejaossa sekä niiden vaikutukset yrityksen verotukseen käytännössä.

 

OHJELMA

8.00

 

Aamupalaa ja tervetulosanat
toimitusjohtaja Jami Holtari, Etelä-Karjalan Yrittäjät

8.15

 

 

Yritysjärjestelyjen vaihtoehdot
– valinnalla on merkitystä lopputulokseen

asianajaja Markku Lindblad, Asianajotoimisto Lindblad & Co Oy

9.00

 

Tulolähdejako verotuksessa – mikä käytännössä muuttuu?
vero-osaston johtaja Tom Hoffström, Oy Tuokko Ltd

9.45

 

Etelä-Karjalan Yrittäjien maksuton omistajanvaihdospalvelu
projektipäällikkö Tarmo Soronen, Etelä-Karjalan Yrittäjät
10.00 Asiantuntijaklinikat

Tietoiskun jälkeen sinulla on mahdollisuus osallistua asiantuntijoidemme "vastaanotoille".  
Henkilökohtaisella klinikka-ajalla voit kysyä asiantuntijoilta neuvoa liittyen yrityskauppoihin ja -verotukseen.

Asianajaja Markku Lindbladilla on yli 30 vuoden kokemus yritysten avustamisesta ja erilaisista yritysjärjestelyistä. Lindblad on avustanut eri rooleissa toimineita osapuolia, niin ostajaa, myyjää, pääomasijoittajaa, osakkaita, yhtiömiehiä kuin muissa eri rooleissa olevia osapuolia yritysjärjestelyn suunnitteluvaiheesta arvomääritykseen, kaupan kohteen tarkastukseen, neuvotteluihin, asiakirjojen laadintaan ja yrityksen haltuunottoon saakka.

Tom Hoffström on toiminut Tuokolla vero-osaston johtajana vuodesta 2006 lähtien ja sitä ennen yritysverotuksen ja henkilöverotuksen parissa vuodesta 1997 lähtien. Tomilla on vahva kokemus pk-yritysten ja niiden osakkaiden avustamisesta mm. verotus- ja varojenjakokysymyksissä niin kotimaassa kuin kansainvälisissäkin toimeksiannoissa.