Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Tommi Matikainen valittiin Suomen Yrittäjien varapuheenjohtajaksi

Matikainen valittiin Suomen Yrittäjien varapuheenjohtajaksi liittokokouksen äänestyksessä Tampereella perjantaina.

- Kiitos luottamuksesta! Nyt kääritään hihat ja laitetaan toimeksi. Yrittäjäjärjestö pitää saada näkymään, kuulumaan ja vaikuttamaan, kommentoi järjestön uusi varapuheenjohtaja.

Matikainen toimii yrittäjänä ITA Nordic Oy:ssä, joka valmistaa vaativia koneistettuja tuotteita kansainvälisille kone- ja laitevalmistajille. ITA Nordic on perheyritys, jonka toiminta on alkanut vuonna 1980 ja sukupolvenvaihdos on tehty vuonna 2010. Yritys on pystynyt säilyttämään asemansa erittäin haasteellisessa alihankintateollisuudessa ja onnistunut laajentumaan kansainvälisille markkinoille. Tommi Matikainen tunnetaan vahvana vaikuttajana ja rohkeana uudistajana.

Varapuheenjohtajiksi valittiin lisäksi Mikko Akselin Taloushallintoliitosta, Hanna Munter Varsinais-Suomen Yrittäjistä ja Juhani Hyry Uudenmaan Yrittäjistä. Akselin sai vaalissa 1884 ääntä, Munter 1768 ääntä, Hyry 1547 ääntä ja Matikainen 1529 ääntä. Pirkanmaan Yrittäjien puheenjohtaja Veikko Kiili sai 1428 ääntä, eikä tullut valituksi.

Suomen Yrittäjien uusi puheenjohtaja on Jyrki Mäkynen 

- Kiitos luottamuksesta valitsijoille! Johdan järjestöä jäsenten keskeltä, heidän edessään, tuore puheenjohtaja kommentoi valintaansa 116 000 jäsenyritystä edustavan järjestön johtoon.

Seinäjoella asuvan Jyrki Mäkysen yritys Oy HM Profiili Ab myy toimistojen ja muiden julkisten tilojen kalustamista ja siihen liittyviä palveluita. Suomen Yrittäjien puheenjohtajakisassa oli kaikkiaan kolme ehdokasta. Mäkynen sai vaalissa 1125 ääntä, Paula Aikio-Tallgren 665 ääntä ja Jari-Pekka Koponen 395 ääntä. Puheenjohtaja valittiin kahden vuoden toimikaudelle.

Puheenjohtajana voi olla peräkkäin korkeintaan kolme kaksivuotiskautta. Suomen Yrittäjien edellinen puheenjohtaja Mikko Simolinna ilmoitti maaliskuussa, että ei pyri enää kolmannelle kaudelle.