Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Etelä-Pohjanmaan Yritysmarkkinoilta vauhtia yrityskauppaan

Yrityskauppaa pohdittaessa ensimmäinen kysymys on, mistä lähteä liikkeelle yrityskauppakumppania etsiessä? Koko valtakunnassa on tällä kokoluokalla ja historialla vain yksi tilaisuus, jossa yrityksen ostoa tai myyntiä suunnitteleva voi luottamuksellisessa ilmapiirissä testata yrityksensä kiinnostavuutta potentiaalisten kauppakumppaneiden ja asiantuntijoiden kanssa. Ajatella, ostajat, myyjät ja laaja kattaus asiantuntijoita yhdessä paikassa! Missä muuallakaan kuin Etelä-Pohjanmaalla?

Etelä-Pohjanmaan Yritysmarkkinat on kuntien ja yrittäjien yhteistyön hedelmänä Kurikasta lähtenyt tilaisuus. Vuosia on takana jo kolmattatoista ja tänä vuonna tapahtuma toteutetaan Kauhajoella. On mukavaa saada Suupohja ja Suupohjan yritykset mukaan tapahtumaan! Tapahtuman mahdollistaa johtavien asiantuntijasponsoreiden ohella taustajärjestelyistä vastaavat alueen kunnat sekä yrittäjäjärjestö. Vaikka tilaisuudessa on myös asiantuntijapuheenvuoro, tapahtuman ydin on yrityskaupan osapuolten luonteva kohtaaminen ja palvelu.

Tilaisuuteen osallistuneet yrittäjät ja yrityksen ostoa suunnittelevat ovatkin antaneet positiivista palautetta tapahtumasta. Osallistujat ovat kokeneet positiivisina asioina muun muassa, että tilaisuus oli konseptiltaan toimiva, hyvin toteutettu, materiaaleiltaan selkeä, tunnelmaltaan rento ja osanottajamäärältään positiivinen yllätys, samalla kun kaikki pääsivät silti esiin. Tapahtumat ovat luonteeltaan kertaluontoisia. Mikäli markkinoilta ei löydy sitä täydellistä ”match made in heaven” –tyyppistä vastaparia, niin vähimmillään kaikki johtavat yrityskauppapalveluiden tarjoajat tulevat tutuksi yhdellä kertaa. Kannustammekin osallistujia laittamaan yrityksensä tai yrityshakunsa mahdollisuuksien mukaan julkiseksi. Näin siitä huolimatta, että meidän tapahtumasta ei julkisuuteen osallistujatietoja päädykään.

Tänä vuonna Yritysmarkkinat järjestetään ensimmäistä kertaa Kauhajoella Suupohjan vetovastuulla. Kuten aiemminkin, tilaisuus ei ole alueellisesti rajattu vaan yrityksen myyntiä tai ostamista suunnittelevia halutaan paikalle koko maakunnasta ja sen ulkopuoleltakin. Nyt ajatuksena on, että erityisesti Pohjois-Satakunta olisi likietuisen sijaintinsa puolesta edustettuna. Jos vanhat merkit pitävät paikkansa, myös Pohjanmaan rannikkoseutu tulee olemaan jälleen hyvin edustettuna. Näin saadaan aikaan toimivat markkinat!

Lauantaina 5.10. järjestettävään tapahtumaan ilmoittaudutaan www.epyritysmarkkinat.fi sivustolla. Nähdään yrityskauppojen merkeissä Kauhajoella!

Rami Mattila 
Yritysasiamies 
Ilmajoen kunta 

Etelä-Pohjanmaan blogit käsittelee aiheita eteläpohjalaisen yrittäjyyden ympäriltä, päältä ja sisältä.

Blogin sisällöstä vastaa toimituskunta, johon kuuluvat Etelä-Pohjanmaan Yrittäjien toimitusjohtaja Heikki Risikko sekä järjestökoordinaattorit Noora Mykkänen ja Kirsti Tikkanen.


Rami Mattila

Kirjoittaja on Ilmajoen kunnan yritysasiamies. 

Yritysasiamiehen tehtäviin kuuluu muun muassa:

  • elinkeinoelämän kehittämishankkeet
  • kunta-yrittäjät-yhteistyö
  • yritysneuvonta
  • yritystilojen markkinointi- ja vuokrasopimukset
  • seutukuntayhteistyö elinkeinoasioissa
  • kuntamarkkinointi