Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Hyviä ja huonoja uutisia

Koronatartuntojen määrän nopea lisääntyminen Etelä-Pohjanmaan Yrittäjien toimialueella on ikävä, mutta valitettavasti ennakoitu uutinen. Aukiolorajoitukset ja asiakasmäärien sääntely ovat vakava haitta yritystoiminnalle.

Näillä kuitenkin on mentävä. Nyt ei auta muu kuin oman lähipiirin kannustaminen rokotuksiin ja kaikkien mahdollisten varotoimien säntillinen noudattaminen. Jos alueemme siirtyisi kiihtymisvaiheesta leviämisvaiheeseen, olisivat seuraukset yrityksille vielä hankalampia.

Tuetaan myös edelleen omilla hankinnoillamme niitä yrityksiä ja toimialoja, jotka nyt ovat hankalimmassa asemassa.

Valtion budjettiriihen ennakkotieto puolestaan kertoo pitkästä aikaa jotain positiivista. Valmisteilla on nimittäin kotitalousvähennyksen korotus kotitaloustyön sekä hoiva- ja hoitotyön osalta. Remonttitöiden kotitalousvähennys kuitenkin pysyisi ennallaan lukuun ottamatta öljylämmityksen korvaamista.

Toivottavasti tuo yllä oleva ennakkotieto pitää paikkansa. Ja vielä kun budjettiriihestä tulisi myös sellainen uutinen, että koko hallitus sitoutuu uskottavaan julkisen talouden tasapainottamisen ohjelmaan.

No, kaikesta huolimatta: Ajatellaan positiivisesti!

Etelä-Pohjanmaan blogit käsittelee aiheita eteläpohjalaisen yrittäjyyden ympäriltä, päältä ja sisältä.

Blogin sisällöstä vastaa toimituskunta, johon kuuluvat Etelä-Pohjanmaan Yrittäjien toimitusjohtaja Heikki Risikko sekä järjestökoordinaattorit Noora Mykkänen ja Kirsti Tikkanen.


Heikki Risikko

Kirjoittaja on Etelä-Pohjanmaan Yrittäjien toimitusjohtaja.

Matkan varrella Heikille on kertynyt kokemusta sekä yrittäjyydestä että järjestötoiminnasta.