Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Kustannustuki 3 toimii edeltäjiään paremmin

Kustannustuen kolmannen kierroksen haku on ollut avoinna vajaat kolme viikkoa. Tähän mennessä tehtyjen tukipäätösten perusteella Kustannustuki 3 toimii huomattavasti paremmin kuin 1. ja 2. hakukierrokset.

Tällä hetkellä kolmannen kierroksen hylkäysprosentti on 24 %, kun se ykkösellä oli 73 % ja kakkosella 61 %.

Hakemusten käsittelyaika on 1–30 vuorokautta ja kolmas haku on avoinna 23.6. asti.

Sulkemiskorvaus on nyt haettavissa

Sulkemiskorvaus koskee pienyrityksiä ja mikroyrityksiä, joissa on enintään 49 työntekijää. Yritys voi saada korvausta, jos sen toimitilat on suljettu tilapäisesti asiakkailta lain määräyksen tai viranomaisen päätöksen mukaisesti.

Sulkemiskorvaus koskee ravintoloita ja muita ravitsemisyrityksiä, sekä esimerkiksi liikunta- ja urheilutiloja, kuntosaleja, kylpylöitä ja sisäleikkipuistoja. Suurille yrityksille on suunnitteilla oma tukensa, jonka aikataulu ja yksityiskohdat tarkentuvat myöhemmin.

Sulkemiskorvauksella korvataan yritykselle liiketoiminnan joustamattomia kuluja ja esimerkiksi palkkakuluja. Korvausta on haettava neljän kuukauden kuluessa sen kuukauden päättymisestä, jona velvollisuus pitää toimitilat suljettuina päättyi.

Sulkemiskorvauksen määrä perustuu siihen, kuinka suuret yrityksen kulut ovat olleet helmikuussa 2021 ja kuinka suuri osa liiketoiminnasta on ollut suljettuna. Liiketoiminnan menetyksiä ei korvata.

Kustannustukea myös uusille ja pienille yrityksille

Kustannustuen kolmannella kierroksella tukea on pyritty kohdistamaan entistä paremmin yksinyrittäjille ja pienyrityksille.

Myös uudet 1.1.2020 jälkeen perustetut yritykset ovat tuen kolmannella kierroksella erilaisessa asemassa kuin aiemmin. Uusille yrityksille, joiden toimiala kuuluu valtioneuvoston asetuksella määriteltyihin tuen piirissä oleviin toimialoihin, voidaan nyt maksaa tukea toimialan keskimääräisen liikevaihdon muutoksen perusteella.

Tarkemmat tiedot löytyvät täältä https://asiointipalvelu.valtiokonttori.fi/etusivu/

Etelä-Pohjanmaan blogit käsittelee aiheita eteläpohjalaisen yrittäjyyden ympäriltä, päältä ja sisältä.

Blogin sisällöstä vastaa toimituskunta, johon kuuluvat Etelä-Pohjanmaan Yrittäjien toimitusjohtaja Heikki Risikko sekä järjestökoordinaattorit Noora Mykkänen ja Kirsti Tikkanen.


Heikki Risikko

Kirjoittaja on Etelä-Pohjanmaan Yrittäjien toimitusjohtaja.

Matkan varrella Heikille on kertynyt kokemusta sekä yrittäjyydestä että järjestötoiminnasta.