Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Kustannustuki kolmosen haku alkaa

Valtiokonttori avaa kustannustuen kolmannen hakukierroksen 27.4.2021. Myös yksinyrittäjät voivat hakea kustannustukea.

Kustannustuki on tarkoitettu yrityksille, joiden liikevaihto on laskenut yli 30 prosenttia koronaepidemian vuoksi tukikaudella 1.11.2020–28.2.2021, kun sitä verrataan vastaavaan ajankohtaan vuotta aikaisemmin.

Sulkemiskorvauksen haku avautuu Valtiokonttorissa 12.5.2021. Sulkemiskorvausta voivat hakea mikro- ja pienyritykset, joiden asiakastilat on suljettu lain tai viranomaisen määräyksestä.

Kustannustukilakiin on tehty muutoksia, jotka mahdollistavat tuen myöntämisen joustavammin yksinyrittäjille ja pienyrityksille sekä uuden sulkemiskorvauksen koronaepidemian takia suljetuille yrityksille. Molempia tukia on haettava erikseen.

Ravintoloiden toimintaa rajoitetaan maanantaista lähtien sekä Pohjanmaalla että Etelä-Pohjanmaalla. Tarkemmat maakuntakohtaiset tiedot alempana tässä uutiskirjeessä.

Rajoituksiin saattaa tulla vielä äkillisempiä muutoksia kuin aiemmin. Alueiden rajoituksia säädetään viikoittain epidemiatilannetta vastaavaksi muuttamalla valtioneuvoston asetusta.

Seuraamme siis huolestuneina ilmaantumisluvun kehitystä toimialueemme maakunnissa. Pohjanmaalla ollaan menossa parempaan suuntaan, Etelä-Pohjanmaalla valitettavasti huonompaan päin.

Mutta kyllä tämä koettelemus vielä loppuu, sillä voitonpäivä lähestyy jatkuvasti. Voimia sinulle ja läheisillesi!

Etelä-Pohjanmaan blogit käsittelee aiheita eteläpohjalaisen yrittäjyyden ympäriltä, päältä ja sisältä.

Blogin sisällöstä vastaa toimituskunta, johon kuuluvat Etelä-Pohjanmaan Yrittäjien toimitusjohtaja Heikki Risikko sekä järjestökoordinaattorit Noora Mykkänen ja Kirsti Tikkanen.


Heikki Risikko

Kirjoittaja on Etelä-Pohjanmaan Yrittäjien toimitusjohtaja.

Matkan varrella Heikille on kertynyt kokemusta sekä yrittäjyydestä että järjestötoiminnasta.