Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Kustannustuki nelosen haku aukeaa ensi kuussa

Kustannustuen neljäs kierros alkaa elokuussa. Työ- ja elinkeinoministeriö arvioi, että haku on avoinna 17.8.

Kustannustuen neljäs hakukierros on tarkoitettu yrityksille, joiden liikevaihto on koronapandemian vuoksi pudonnut yli 30 prosenttia tukikaudella 1.3.–31.5.2021, kun sitä verrataan vastaavaan ajankohtaan vuonna 2019.

Käytännössä tukiehdot ovat samat kuin kolmannella kierroksella. Myös yksinyrittäjät voivat edelleen hakea kustannustukea. Tuki on vähintään 2 000 euroa, jos tuen ehdot täyttyvät.

Kustannustuen kolmas kierros toimi huomattavasti paremmin kuin kaksi aiempaa hakukierrosta. Ykkösen hylkäysprosentiksi tuli peräti 73% ja kakkosen 60%. Kolmosella hylkäysten määrä putosi ja se on tällä hetkellä 25%.

Etelä-Pohjanmaan Yrittäjien toimialueelle kustannustukea on tähän päivään mennessä maksettu yhteensä 8 957 455 euroa. Viimeksi päättyneeltä kolmannelta hakukierrokselta on tähän mennessä kertynyt tukea yhteensä 2 977 780 euroa. Muutama kymmenen hakemusta odottaa vielä lopullista päätöstä.

Sanoin Ylen haastattelussa ennen juhannusta, että kustannustuen yrityskohtaiset tukisummat jäävät koettuihin vahinkoihin nähden hyvin pieniksi. Edellä olevat luvut paljastavat, että yrittäjille kustannustuki tuo tosiaankin vain pienen laastarin ison vamman hoitoon.

Suurelle yleisölle onkin jaksettava muistuttaa, että yhteiskunta ei tue yrittäjiä ja yrityksiä, vaan tarkoituksena on turvata työpaikkoja.

Silti kyseessä on tärkeä tuki. Kun tilanne on vakava, kaikki apu on tarpeen.

Jaksamista sinulle, arvoisa yrittäjä. Päivä päivältä kuitenkin lähenee se hetki, kun tämä tauti on voitettu.

Etelä-Pohjanmaan blogit käsittelee aiheita eteläpohjalaisen yrittäjyyden ympäriltä, päältä ja sisältä.

Blogin sisällöstä vastaa toimituskunta, johon kuuluvat Etelä-Pohjanmaan Yrittäjien toimitusjohtaja Heikki Risikko sekä järjestökoordinaattorit Noora Mykkänen ja Kirsti Tikkanen.


Heikki Risikko

Kirjoittaja on Etelä-Pohjanmaan Yrittäjien toimitusjohtaja.

Matkan varrella Heikille on kertynyt kokemusta sekä yrittäjyydestä että järjestötoiminnasta.