Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Maakunnallinen yrityksen omistajanvaihdospalvelu

Etelä-Pohjanmaan Yrittäjät (EPY) tarjoaa yhdessä eteläpohjalaisten kuntien kanssa yrityksen myynnin, ostamisen tai sukupolvenvaihdoksen helpottamiseksi maksutonta omistajanvaihdosneuvontaa. Palvelu on ollut käytössä vuodesta 2001 lähtien. Aila Hemminki on tehnyt tätä työtä viime syksystä lähtien, hänen työpisteensä sijaitsee EPYn toimistossa Seinäjoen keskustassa.

Ailaan voi ottaa yhteyttä kuka tahansa yrittäjä mistä tahansa maakunnan yrityksestä. Yrittäjällä voi olla mielessään kysymyksiä, ajatuksia, toivomuksia tai niiden sekamelskaa ja aina on oikein soittaa Ailalle. Ensimmäisessä puhelinkeskustelussa sovitaan tapaamisesta yrittäjän luona, myytävän yrityksen omassa ympäristössä. Yrityksen ostamista suunnittelevien kanssa sovitaan tapaaminen EPYn toimistolle, jossa etsimme myytävien yritysten valikoimasta sopivia vaihtoehtoja.

Tapaamiseen varataan aikaa yleensä kaksi tuntia. Jutellaan rauhassa mitä yrityksen historiassa on tapahtunut, missä ollaan nyt, minne pyritään ja millä aikataululla. Useimmiten yrittäjä ei ole juurikaan ehtinyt pysähtelemään, mutta nyt on tarkoitus istua alas ja piirtää paperille etenemissuunnitelmaa kohti suurta muutosta. Yksin ei tarvitse selvittää eikä selvitä. Useimmat eivät tiedä mistä aloittaisi, mikä on tärkeää ja mikä ei. Omistajanvaihdosasiantuntija asettaa kysymyksiä ja virittää keskustelua siten, että ainakin muutospolun alkupää saadaan näkyviin.

Kuntien elinkeinotoimet tai -toimijat, TE-keskus, Uusyrityskeskus ja Finnvera palvelevat myös maksuttomasti omistajanvaihdosasioissa. Muita toimijoita, jotka tekevät työtä yritysten osto- ja myyntiasioiden parissa Etelä-Pohjanmaalla ovat esimerkiksi pankit, kirjanpitotoimistot, Suomen Yrityskaupat ja Solutum.

Etelä-Pohjanmaan blogit käsittelee aiheita eteläpohjalaisen yrittäjyyden ympäriltä, päältä ja sisältä.

Blogin sisällöstä vastaa toimituskunta, johon kuuluvat Etelä-Pohjanmaan Yrittäjien toimitusjohtaja Heikki Risikko sekä järjestökoordinaattorit Noora Mykkänen ja Kirsti Tikkanen.


Aila Hemminki

Kirjoittajan 17 vuoden kauppiasura päättyi onnistuneen yrityskaupan myötä. Vapautuneen ajan myötä Aila opiskeli kauppatieteiden maisteriksi ja nyt hän Etelä-Pohjanmaan Yrittäjien omistajanvaihdosasiantuntijana luotsaa muitakin onnistuneisiin yrityskauppoihin. Niin ostajia kuin myyjiäkin.