Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Ovia ja reittejä etsimässä – yrityspalvelut apuna

”Päivää! Olen ostamassa/myymässä firmaa. Tehdäänkö täällä papereita?” Jotenkin tähän tyyliin alkaa usein keskustelu, kun omistajanvaihdosasiakas tulee yritysasiamiehen pakeille. Asiakas mitä luultavammin kyllä tietää, ettei yrityskauppojen papereita tehdä kuin autokaupoissa, mutta aloitus ajaa asiansa ja keskustelu pääsee hyvään vauhtiin. Ja niin – vastaus on, että emme tee papereita.

Monella muulla tavalla me kunnalliset yritysneuvojat sen sijaan voimme auttaa pääsemään vauhtiin. Asiakkaalle – olipa hän sitten ostaja tai myyjä – pyritäänkin yhdessä löytämään ne ovet, mistä löytää oikean avun juuri oikeaan tarpeeseen. Yleensä molemmat osapuolet hyötyvät siitä, että kauppa tehdään asiantuntijan kanssa yhdessä, jolloin huomioon tulee otetuksi niin verotukselliset kuin muutkin kaupan onnistumiseen vaikuttavat asiat. Tahoja, joita kannattaa hyödyntää, onkin useita, asiantuntijoista rahoittajiin ja maksullisista maksuttomiin asti. Ei siis ole ihme, ettei asiakas aina löydä itse sitä oikeaa reittiä, eikä tarvitsekaan. Lähin apu löytyy yleensä oman kaupungin yrityspalveluista. Vaikka yritysneuvojat eivät teekään sopimuksia, kauppakirjoja tai arvonmäärityksiä, asiakas saa joka tapauksessa hyvän startin yrityspalveluiden kautta ja kokee samalla, ettei ole asiansa kanssa yksin ja apu on lähellä ja tutusti.

Palataanpa siihen keskusteluun. Rennossa keskustelussa käydään läpi alustavasti nykytilannetta, missä mennään nyt ja mikä on tavoite. Keskustelun lopuksi asiakas saattaa havaita, että omat suunnitelmat ovatkin muuttuneet melkoisesti, hänellä on kädessään lista ihmisistä, jotka voivat auttaa, pää täynnä uusia ideoita ja vaatimuksiakin on saatettu heittää ilmoille. Mutta myös havainto, että joskus ehkä jopa tärkein ja aikaa vievin asia on henkinen valmistautuminen.

Ole siis ajoissa asialla, että ehdit valmistaa itsesikin hyvään osto- tai myyntikuntoon! 

Etelä-Pohjanmaan blogit käsittelee aiheita eteläpohjalaisen yrittäjyyden ympäriltä, päältä ja sisältä.

Blogin sisällöstä vastaa toimituskunta, johon kuuluvat Etelä-Pohjanmaan Yrittäjien toimitusjohtaja Heikki Risikko sekä järjestökoordinaattorit Noora Mykkänen ja Kirsti Tikkanen.


Tarja Sandvik

Kirjoittaja työskentelee Kurikan kaupungin Yrityspalvelupiste Formussa. Asiakkaana ovat niin aloittavat, toimivat kuin yrityksestään luopuvatkin yrittäjät.