Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

FramiPro antaa potkua PK-yritysten innovaatiotoimintaan

Pienten ja keskisuurten yritysten panostuksessa innovaatio- ja kehitystoimintaan sekä yhteistyön tiivistämisessä ammattikorkeakoulujen kanssa on vielä paljon parannettavaa. Hyvään alkuun tässä pääsi kaksikymmentä Seinäjoen ammattikorkeakoulun FramiPro-hankkeessa mukana ollutta pk-yritystä.  Kolmevuotisessa hankkeessa toteutettiin kuutisenkymmentä projektia reilulle kolmellekymmenelle toimeksiantajalle. Yritysten lisäksi mukana hankkeessa oli elinkeinotoimen kehittäjiä ja yrittäjäyhdistyksiä.

Etelä-Pohjanmaan Yrittäjien toimitusjohtaja Minna Sillanpää on tyytyväinen uudesta työvälineestä, joka on kehitetty edistämään pk-yritysten tuotekehitys- ja innovaatiotoimintaa. – Hanke on ollut erinomaisen helppo tapa lisätä pienten- ja keskisuurten yritysten ja ammattikorkeakoulun välistä yhteistyötä, Sillanpää sanoo.

Yksi hankkeessa mukana olleista, yrittäjä Kaisa Loppi Tilausravintola Itämämäen talolta, lähti mukaan hankkeeseen pidempiä miettimättä. – Tämä oli yksinyrittäjälle upea tilaisuus päästä ideoimaan ja miettimään jotain, johon ei aikaa eikä osaamistakaan ole yrityksen pyörittämisen keskellä, Kaisa Loppi kertoo tyytyväisenä.

Mukana olleet yrittäjät saivat miettiä toimeksiannon kohteen omien tarpeidensa mukaan ja ryhmä nuoria opiskelijoita toi oman monialaisen osaamisensa valvojaopettajan tukemana täysin maksutta projektia toteuttamaan. Esimerkkejä toteutetuista hankkeista ovat mm. turvallisuuspalveluun liittyvän tuotteen suunnittelu, tuoteperheen ideointi ja muotoilu, lähiruokapalvelun reitistön suunnittelu ja kauppiasyhteistyöverkoston laajentaminen, perehdytysmateriaalin päivittäminen sekä markkinatutkimuksen toteuttaminen kansainvälistymistä varten.

Kaisa Loppi valitsi projektin kohteeksi yrityksensä viestinnän ja markkinoinnin uudistamisen. - Mukana olleet nuoret olivat omatoimisia ja toivat todella paljon raikkaita uusia ajatuksia, jotka hankkeen myötä myös konkretisoitiin. - Olen erittäin tyytyväinen mm. uuteen logoon, joka projektiryhmän kanssa suunniteltiin, Kaisa Loppi kertoo tyytyväisenä. 

Hankkeen päätyttyä monialainen oppimisympäristö on integroitu ammattikorkeakoulun toimintaan. Seinäjoen ammattikorkeakoulussa toimintaa koordinoi jatkossa Päivi Vähäsalo p. 040 830 4185. Useampia yrityksiä on jo ilmoittautunut mukaan toimintaan. – Tätä on hieno markkinoida omalle kentällemme jatkossakin, Minna Sillanpää kertoo.


Lisätietoja:    Etelä-Pohjanmaan Yrittäjät, toimitusjohtaja Minna Sillanpää, p. 050 66592