Etsi

Emergency banner

Yrittäjät koolla kevätkokouksessa

Etelä-Pohjanmaan Yrittäjien kevätkokous ja jäsenten ilta keräsi jälleen Framiin kiitettävän määrän sekä yhteistyökumppaneita että jäseniä ja pöytien ääressä käytiin vilkasta keskustelua mm. jäsenhyödyistä, Kevätkokouksessa hyväksyttiin vuoden 2015 tilinpäätös ja toimintakertomus.

 

Toimitusjohtaja Minna Sillanpää kertasi uunituoreeltaan hallituksen yrittäjyyspaketin sisältöä. - Yrittäjäjärjestön näkökulmasta työmarkkinoiden rakenteiden uudistaminen oli yrittäjyyspaketin tärkein kokonaisuus. Parannettavaa jää vielä paikallisen sopimisen osalta, Sillanpää sanoi.

Digitalisaatio tulee

Elisan Oyj:n aluejohtaja Harri Kivimäki kertoi digitalisaation vaikutuksista. Toimialasta riippumatta digitalioistuminen tulee koskettamaan myös pk-yrityksiä viimeistään vuonna 2020. – Parhaimmillaan digitalisaatio kasvattaa ja luo uutta liiketoimintaa, edesauttaa uusien asiakkaiden hankintaa ja nykyisten säilyttämistä sekä kasvattaa nykyisten asiakkaiden arvoa, Kivimäki avasi.

Fennian myyntijohtaja Seppo Aho herätteli kuulijoita pohtimaan yrittäjän varautumista etukäteen sairastumisen, tapaturman sekä kuoleman varalta. Lisäksi Aho totesi että vakuuttamisen näkökulmasta muuttuvassa maailmassa yrittäjä saattaa kohdata myös maineriskin, johon kannattaa varautua etukäteen.

Yrittäjät tyytyväisiä hallituksen yrittäjyyspaketin sisältöön

Kevätkokouksen avasi varapuheenjohtaja Börje Norrgård, joka oli erityisen ilahtunut hallituksen yrittäjyyspaketissa huomioitavasta ensimmäisen työntekijän palkkaamisen helpottamisesta - Mikä merkittävä työllistävä vaikutus tällä uudistuksella onkaan, jos yksinyrittäjistämme edes osa voi helpotuksen avulla palkata yhden työntekijän.  Lisäksi Norrgård muistutti kuulijoita, että maakuntauudistus ei ole pelkkä poliittinen asia vaan yrittäjän asia. - Pitäkää tekin kaikin tavoin huoli siitä, että yrittäjien mielipide ja osaaminen otetaan huomioon kokonaispaketissa.

Kokousväki hyväksyi toimitusjohtaja Minna Sillanpää kävi läpi sekä toimintakertomuksen että tilinpäätöksen ja myönsi yksimielisesti vastuuvapauden sekä toimitusjohtajalle että hallitukselle. 

Kevätkokouksessa palkittiin viidettätoista kertaa Maakunnallinen nuori yrittäjä. Tänä vuonna valituksi tuli ähtäriläinen Petri Jykylä, jonka yritys ForestVital Oy suorittaa metsänlannoitusta laajan alihankintaverkoston avulla sekä maasta että ilmasta käsin toiminta-alueena koko maa.

Yrittäjän asiakirjat ajantasalle

Lakiasiantuntijamme Tuula Viita-aho ja Jukka Mäkinen muistuttivat puheenvuorossaan yrittäjiä huolehtimaan tärkeiden asiakirjojen, kuten avioehtosopimuksen, edunvalvontavaltuutuksen ja testamentin laatimisesta ja tarvittaessa päivittämisestä.

He painottivat, että koskaan ei ole liian aikaista huolehtia asiakirjat kuntoon ja kiteyttivät puheenvuoronsa yhteenvetoon:

  • verotus on tärkeä osa testamentin suunnittelua, mutta onko se tärkein?
  • varo vakiomalleja, ne on ok, mutta niillä voi aiheuttaa itselleen hallaakin, jos ei osaa tulkita tekstiä oikein
  • pidä asiakirjat ajan tasalla, tarkista ne muutaman vuoden välein
  • säilytä asiakirjat turvallisesti
  • älä unohda osakassopimuksia