Etsi

Kone- ja bioenergia-alan yritykset koolla Kauhavalla

Toimitusjohtaja Minna Sillanpää avasi Kauhavalla järjestetyn alueen kone- ja bioenergia-alan paikallisten yritysten kaksipäiväisen myyntinäyttelyn. Toista kertaa järjestetyn näyttelyn puuhamiehinä ovat toimineet Nord Millsin toimitusjohtaja Pertti Pirttinen, Piko Teamin toimitusjohtaja Vesa Möttönen ja Biofiren toimitusjohtaja Reijo Santala.

- Paikalla on kolmekymmentä näytteilleasettajaa ja kävijöitä odotamme tuhatkunta, Pertti Pirttinen kertoo. Paikalle saapuneet yritysten asiakkaina ovat sekä yksityiset että alalla toimivat yritykset. Lauantaina paikalla vierailevat myös alueen kansanedustajat Reijo Hongisto ja Susanna Koski.

Mukana oli myös Härmässä toimiva Vemimet Ky, jonka tuotteen Vemi-Kouran kehittäminen lähti yrittään omasta tarpeesta siistä ojanvieriä pieneltä puukasvustolta.

- Yrityksemme tekee alihankintaa alueen isommille toimijoille. Tämä tuote kehitettiin neljä vuotta sitten tasaamaan hiljaisempien aikojen työmäärää. Markkinoimme tuotetta alan lehdissä ja myymme 40-50 tuotettan vuosittain myös sähköisiä kauppapaikkoja hyödyntämällä, yrityksen edustaja Heikki Myllymäki kertoo.

Minna Sillanpää avauspuheenvuorossaan totesi, että tutkimusten mukaan lisääntyvä miomassojen käyttö energian tuotannossa luo alueille uusia mahdollisuuksia hyödyntää paikallisia raaka-anevaroja ja lisätä työllisyyttä. Lisäksi hallituksen yrittäjyyspaketin sisältämän investointivarauksen Sillanpää uskoi kannustavan maakunnassa eri aloilla operoivia visionäärisiä yrityksiä tähtäämään riittävän pitkälle tulevaisuuteen ja pyrkimään määrätietoisesti globaaleille markkinoille.