Etsi

TAITAJA 2016 kilpailussa voittajat selvillä

TAITAJA2016-kilpailu saatiin päätköseen. Yrittäjyys-lajin voitto meni Lapin Ammattiopiston joukkueelle.

Kolmepäiväisessä TAITAJA-kisassa ratkottiin voittajat 44 lajissa. Yrittäjyys-lajiin osallistui kahdeksan kolmihenkistä joukkuetta Suomen oppilaitoksista ja kaksi joukkuetta Iso-Britanniasta. Kilpailu koostui finaalitehtävän lisäksi lyhyemmistä pikataival-tehtävistä. Finaalitehtävänä oli ideoida tulevaisuuden liiketoimintaa Seinäjoen asemanseudun kehittämiseen.

INTO Seinäjoen projektipäällikkö Johanna Hietanen oli tyytyväinen nuorten ideoihin ja kiitteli kilpailijoiden rohkeutta ja aktiivisuutta tehtävän toteutuksessa. - Nuoret kartoittivat myös kaupunkilaisten mielipiteitä alueen kehittämisestä ja panostivat selkeästi viimeiseen moduuliin asti tiukassa kisassa.

Voittajajoukkueeksi selvisi Lapin Ammattiopiston kolmihenkinen joukkue Aleksi Pitkänen, Taija Lipponen ja Joonas Vanhatapio. Opiskelijat olivat yllättyenitä voitostaan ja totesivat, että kolmipäiväinen kisa on opettanut enemmän kuin monta vuotta koulunpenkillä. Kokiksi, datanomiksi ja matkailualan ammattilaiseksi opiskelevat nuoret totesivat että asenne, tieto, taito ja luonnekkuus olivat voiton salaisuus. - Meillä kaikilla oli oma persoona pelissä ja olimme hyvä sekoitus hullua luovuutta ja maalaisjärkeä, Aleksi, Taija ja Joonas kertoivat.

Kilpailun päätuomarina vuodesta 2009 toiminut Risto Alikoski oli erittäinen tyytyväinen yrittäjyys-lajissa tapahtuneeseen kehitykseen. - Meillä oli käytössä nykyaikaiset välineen kilpailutehtävien suorittamisessa, Business Model Canvas-malli ja tehtävässä sovellettava lean-ajattelu antoivat myös tuomareille aivan uusia ulottuvuuksia tuomarointitehtävään.