Etsi

Koulutus

Puheenjohtaja Anne Niemi palkitsi TAITAJA 2016-tapahtuman päätösjuhlassa yrittäjyysopetusmenetelmäkilpailun voittajat

Ammatilliseen koulutukseen kaivataan rohkeaa ja yrittäjämäistä kokeilukulttuuria.

Ammatillisessa koulutuksessa on käynnissä iso rakenteellinen ja pedagoginen uudistuminen. Nopea työelämän muutos haastaa koulutuksen ja työelämän yhä saumattomampaan yhteistyöhön.

Yritystoiminta on jatkuvaa kehittämistä ja kehittymistä. Liiketoiminta ja kehittäminen ovat yksi kokonaisuus. Myös ammatillisen koulutuksen reformin keskeinen perusta tulee olla joustava, dynaaminen ja muutosta ennakoiva järjestelmä. Tämän vuoden Taitajien teema ”Test The Best” on hienolla tavalla ajassa. Juuri nyt tarvitaan ammatilliseen koulutukseen kokeilukulttuuria; rohkeita, luovia ja yrittäjämäisiä ratkaisuja.

Yrittäjyysopetusmenetelmäkilpailu on suunnattu ammatillisen koulutuksen järjestäjille. Se toteutetaan 11 kerran yhteistyössä Suomen Yrittäjien ja Taitaja-kilpailujen kanssa. Seinäjoen Taitaja-teemaa mukaillen tämän vuoden yrittäjyysopetuskilpailun teemaksi valittiin ”Kokeiluja yrittäjyysopetukseen”.

Tämän vuoden parhaaksi yrittäjyysopetuskokeiluksi on valittu kahden koulutuksenjärjestäjän toteuttama ”Yhteistä hyvää” –kokeilu. Se yhdistää kahden oppilaitoksen eri koulutusaloilta tulevat opiskelijat.  Opiskelijat toteuttavat hyväntekeväisyyspalveluita lapsille ja vanhuksille hyödyntäen Nuori Yrittäjyys -mallia. Tarkoituksena on oppia yrityksen yhteiskuntavastuun ja kannattavan liiketoiminnan yhdistämistä.  Yhteistyötä on tehty useiden yritysten ja järjestöjen kanssa. Esimerkiksi Young Profit NY:n yhteistyökohde oli Esperi Care Oy:n hoivakoti Tilkantupa, jonne Metalliliitto maksoi 40 kappaletta tervehdyskortteja- ja kukkalähetyksiä.

Vuoden 2016 yrittäjyysopetuskilpailun voittajat ovat Suomen Liikemiesten Kauppaopisto ja Stadin ammattiopisto.

Helsinki Business College Oy:stä kiertopalkinnon sekä kunniakirjan  vastaanottivat Paula Hyytiäinen, Heli Huotari sekä Antti Sirainen ja Stadin ammattiopistosta  Arja Kukkonen ja Merja Niukkanen.