Etsi

Emergency banner

Ajantasaiset tiedot koronasta yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Lakeuden Puhdistuspalvelut Oy uuteen omistukseen

Lakeuden Puhdistuspalvelut Oy vaihtoi omistajaa toukokuun alussa. Juhani ja Anja Seppälän 1982 perustama yritys siirtyi jurvalaisen yrittäjän Mikael Hannulan omistukseen.

Seppälät ovat tyytyväisiä omistajanvaihdoksen sujumiseen. – Ilmoitimme Yrityspörssissä helmikuussa ja ostajaehdokkaita tuli lyhyessä ajassa yli kymmenen. Pidimme tärkeänä että ostajalla on samat arvot kuin meillä ja pohjalaisuus säilyy ja yrityksellä on yrittäjän kasvot toisin kuin isoilla valtakunnallisilla toimijoilla, Seppälät kertovat.

 – Olin jonkin aikaa katsellut ostettavaa yritystä (tasaamaan) nykyisen maatilojen perusteellisia pesu- ja saneerauspalveluja  tarjoavan JMH Pesupalveluiden rinnalle ja tämä yritys vaikutti heti hyvältä. Ennen kaikkea se, että yrityksessä palvelupäällikkönä toimiva Minna Lipastin osaaminen ja tieto on myös meidän käytössä, Hannula kertoo. Lisäksi Seppälät ovat sitoutuneet opastamaan ja konsultoimaan uutta yrittäjää ensi vuoden loppuun saakka.

Yrityksen arvonmääritys teetettiin ulkopuolisella asiantuntijalla ja se tuntui realistiselta sekä myyjän että ostajan kannalta. Seppälät halusivat, että yrityskaupan jälkeen Lakeuden Puhdistuspalveluiden arvot säilyvät ja siksi kauppa oli luontevaa tehdä pohjalaisen yrittäjän kanssa.    Hyvät ja sitoutuneet työtekijät ovat yrityksemme erityinen voima ja vahvuus, Seppälät sanovat.

Lakeuden Puhdistuspalvelujen toimialueeseen kuuluu Kurikka kokonaisuudessaan, Seinäjoki, Ilmajoki ja Kauhajoki ja asiakkaita on lähes sata. Yritys työllistää noin kolmekymmentä henkilöä. - Paikallisena  laadukasta siivoustyötä tekevänä yrityksenä olemme saaneet hyvin töitä ja asiakassuhteet ovat pitkiä, pisimmillään  32 vuotta, Seppälät kertovat.

Mikael Hannulan lisäksi JMH Pesupalvelun palveluksessa on neljästä kymmeneen työntekijää työtilanteesta riippuen ja veli Hannes on tiiviisti mukana nyt myös uudessa yrityksessä. Hannula jatkaa Lakeuden Puhdistuspalvelujen toimintaa hyvillä mielin ja toiminnan kasvattaminen on mielessä, mutta maltilla mennään eteenpäin. – Selvitetään ensin  nykytilanne selväksi ja suunnitellaan sitten eteenpäin, Hannula pohtii.