Etsi

Koulutus

Yrittäjyys yhdisti eri tieteenalojen jatko-opiskelijoita KnowUp yrittäjyysleirillä Hunurijärvellä

Väitöskirjojaan valmistelevat jatko-opiskelija pohtivat yrittäjyyttä erilaisista näkökulmista kolmen päivän KnowUp-leirillä, jonka toteutuksesta vastasivat Vaasan yliopiston johtamisen yksikkö sekä tutkijakoulu yhteistyössä Seinäjoen yliopistokeskuksen kanssa. Koolla Hunurinjärvellä oli jatko-opiskelijoita Vaasan, Tampereen ja Helsingin yliopistoista.

Leirin johtajana toimi tutkimusjohtaja Tero Vuorinen Vaasan yliopistosta, joka oli tyytyväinen leirin kulkuun. - Olen positiivisesti yllättynyt siitä, miten hyvin toisilleen ennestään tuntemattomat eri tieteenalojen jatko-opiskelijat ovat heittäytyneet pohtimaan annettuja harjoitustehtäviä, joissa he ovat ratkoneet yritysten heille antamia haasteita ja kehittäneet käytännön liiketoimintaa ja miettineet lisäksi tutkimuksellisia kehittämismahdollisuuksia eri tilanteissa. Antoisia keskusteluja on käyty vielä illalla nuotion ääressä, Vuorinen kertoo.

Mukana oli myös Iiris Huimala Nurmijärveltä, joka kasvatustieteen väitöskirjassaan tutkii pedagogisesta näkökulmasta yrittäjyyttä ja haastattelee useita start up-yrittäjiä. - Minulla on myös oma liiketoiminnan kehittämiseen keskittynyt konsultointiyritys eli yrittäjyys on tuttua myös siinä mielessä, hän kertoo.

Alavudella asuva Päivi Kujala on innoissaan leiristä ja leiriläisistä. - Täältä on saanut paljon ajatuksia ja eritoten erilaisia näkökulmia. Olemme jokainen tuoneet omat näkemyksemme ja oman tieteenalamme mausteet ryhmätyökeskusteluihin. Lisäksi akateeminen yrittäjyys on ollut keskusteluissa paljon esillä, puolella meistä leiriläisistä on oma yrity, Kujala sanoo.

Yksi leiriläisten kehittämistehtävä liittyy Hunurijärven Matkailukeskuksen tulevaisuuteen ja yrittäjä Kalevi Hanhimäki odottaakin saavansa leiriläisiltä "sinisiä ajatuksia" - Jotain sellaista, mitä en ole vielä itse tullut ajatelleeksi. Tällä alueella on mahdollisuus kehittyä vielä vaikka mihin kun laivaliikenne Vaasan ja Uumajan välillä saadaan taas vetämään, Hanhimäki kertoo.