Etsi

Ministeri Rehn Korkeakoulufoorumissa: Akateeminen yrittäminen on taitolaji

Elinkeinoministeri Olli Rehn totesi Etelä-Pohjanmaan liiton ja Etelä-Pohjanmaan korkeakouluyhdistyksen järjestämässä korkeakoulufoorumissa, että akateeminen yrittäjyys on tulevaisuuden trendi.

 - Suomen kilpailukyvyn kasvattamisen avaintekijöistä yksi tärkeimpiä on luoda toimintaedellytykset yrityksille, joissa tutkimukseen perustuva tieto ja osaaminen tuotteistetaan vientituotteeksi, Rehn avasi. Tutkimusten mukaan akateemiset yrittäjät ovatkin keskimääräistä tyytyväisempiä yrittäjyyteen.

Ministeri Rehn kertasi myös yrittäjyyspaketin pääkohtia, joista ensimmäisenä sääntelyn purkuun liittyvänä toimenpiteenä toteutettiin kauppojen aukioloaikojen vapauttaminen. Yksinyrittäjien toimintaedellytysten parantamiseksi helpotetaan ensimmäisen työntekijän palkkaamiseen liittyviä rajoitteita. 

Innovaatiosetelin kokeilusta päätökset elo-syyskuussa

Innovaatioseteli ja innovaatiopankki kuuluivat niin ikään hallituksen yrittäjyyspakettiin. Innovaatioseteli on tarkoitettu pk-yrityksille, jotka voivat hankkia sen avulla omiin tarpeisiinsa ulkopuolista asiantuntemusta ja tukea. Seteliä voi käyttää esimerkiksi yhteistyöprojektiin korkeakoulun tai tutkimuslaitoksen kanssa.

- Innovaatiosetelin osalta teemme päätöksiä kokeilun toteuttamisesta elo-syyskuussa. Nyt kannattaa olla hyvien ideoiden kanssa liikkeellä, Rehn kertoi.  Elina Varamäki SeAMK:sta totesi, että Etelä-Pohjanmaalla on jo laadittu ja lähetettykin ehdotus innovaatiosetelin käyttöönottoon liittyen. 

Puheensa lopuksi ministeri Rehn totesi kannustavasti, että korkeakouluissa tulee ottaa tosissaan haaste tuottaa erinomaiset yrittäjävalmiudet omaavia maistereita.

Foormissa oman puheenvuoronsa käyttivät myös yritysmaailman edustajat Jarl Matti Anttila Jakamosta ja Miika Mäkitalo M-Filesistä.