Etsi

Sote

Etelä-Pohjanmaan SOTE- ja maakuntauudistukselle uudet verkkosivut

Etelä-Pohjanmaan SOTE- ja maakuntauudistuksen on avattu. Sivuilla on mahdollisuus seurata uudistuksen etenemistä sekä jättää kysymyksiä mieltä askarruttavista asioista.

Sivustolla voi seurata, miten maakuntauudistusta valmistellaan Etelä-Pohjanmaalla. Verkkosivuille on koottu tietoa maakuntauudistuksen sisällöstä, aikataulusta ja valmistelijoista. Uuteen maakuntaan siirtyvät sosiaali- ja terveydenhuollon palveluiden lisäksi myös muun muassa maakunnan liiton tehtävät, osa ELY-keskuksen tehtävistä, TE-palveluiden tehtävien järjestämisvastuu sekä pelastuslaitoksen tehtävät. Sivujen osoite on ep2019.fi

Uudistuksen tarkoituksena on laatia kustannustehokas ja vaikuttava sekä asiakas- ja käyttäjälähtöinen SOTE-alueen toimintamalli osana kansallista sosiaali- ja terveydenhuollon uudistusta. Projekti on Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirialueen kuntien yhteinen projekti, jota hallinnoi Seinäjoen kaupunki.

Sote- ja maakuntauudistus on kokonaisuus, jonka kautta Suomeen muodostuu uusi kansanvaltainen aluehallinto vuoden 2019 alusta lähtien.